Westland Survival - Meglepően jól sikerült

2018.07.06

Last Day on Earth klón jelent meg Westland Survival néven, amiben a vadnyugat viszontagságait élhetjük át. 

A Last Day On Earth megjelenése óta az oldal-felülnézetes túlélő játék mára már műfajt teremtett, már csak abból is kiindulva, hogy tucatjával jelentek meg klón verziók, akár csak a Jurassic Survival Dínó vadászatára gondolunk, vagy a ZGirls 2 anime grafikájú szintén zombi horrorra, vagy a középkorba kalauzoló Grim Soulra. De most ugyanebben a köntösben a Vadnyugat puskaporos világába nyerhetünk bepillantást. 

Elsőre a játék felépítése teljesen ugyanaz mint elődeinek. Adott a karakterünk, aki a saját kis területén kezd, és nyersanyag gyűjtésével kell felhúznia házát, illetve a szükséges eszközök előállításával még erősebb, jobb, tárgyra szert tenni. Mindezek közben a folyadék szintünk és éhség szintünk állapotát is figyelnünk kell. A saját pályarészünkön a kezdéskor már találunk egy lovat amit istálló megépítése után be kell törnünk. Ha a térképre kattintunk máris látjuk, mennyivel másabb itt a játék mint a többieknél. Nem a kinézetre gondolok, vagy a kivitelezésre csupán a helyszínek többségére. A szokásos, trader, fa és kő lelőhelyek mellett, bölény legelő, indián sátor, törvényen kívűliek tábora, hegyi legelő, barlang, szellemváros, kereskedő háza is felfedezhető lesz... egy idő után, és itt ami probléma, mert egyenlőre a szokásos helyeken kívűl a bölény legelő, az elérhető illetve azok a helyek ahonnan a fent említett pontokra eljuthatunk. ilyen a leomlott híd (broken bridge), vagy a lezárt havasi átjáró (blocked snowy passage). Időközönkénti eventek is előfordulnak mint a szekér baleset vagy a vonat támadás

A portyázásaink során érdemes még arra is figyelnünk milyen napszakban indulunk útnak, és annak megfelelően felszerelést választani, mivel éjszaka fáklyát mindenképpen vigyünk magunkkal, mert a környéken Wendigo-k garázdálkodnak, amik nagyon veszélyesek de szerencsére csak éjszaka jönnek elő, és félnek a tűztől. A bölény legelőn rengeteg ételre tudunk szert tenni, de érdemes leválasztani egy-egy példányt a csordától és úgy levadászni, különben többen is nekünk támadhatnak. 

Összességében a Westland Survival egy elég jól összerakott klón lett. Amiben külön érdekesség a rengeteg helyszín, az azokra való odajutás, az istálló és a ló megszerzése. A játék nem kérdés, rengeteget másolt a Last Day On Earth-től, viszont bízunk benne, hogy hamarosan kitör, az őt körülvevő skatulya rabságából és felülkeredik az eredeti játékon. A tesztvideónkat itt tudjátok megnézni:

Itt egy ideglenes eventet tudtok megnézni a vonat rablást: