The Walking Zombie 2: Zombie Shooter - Teszt – Zombik a házban

2019.01.18

A The Walking Zombie 2: Zombie Shooter kiadatlan formában elérhető Play Áruházban, ami egy Poligon grafikájú FPS Shooter teletűzve RPG és Survivor játékokra emlékeztető elemekkel. Mindezek olyan ügyesen összeillesztve, hogy még kiadatlan formában is egy nagyon élvezetes kis izgalmas játék született belőle. A Fejlesztők 2019 Februárjára ígérték a teljes megjelenést, amit mi már nagyon várunk, de nézzük is meg pontosabban, hogy miért?

Az első rész sem volt rossz, de ott még a mozgás korlátozása miatt, igencsak kezdetleges megoldásokat tudtak felsorakoztatni a zombie játékok kedvelői előtt. Ellenben a második rész első képsoraiból érezzük, hogy ez a játék más lesz, mint amit az eddig megszokott mobiljátéktól kaptunk. Már csak azért is, mert roppant drámai kezdést kapunk, ahol ugyanis saját születésünket nézhetjük meg. A zombi apokalipszis miatt nem igazán a megszokott körülmények között sikerül levezetni a szülést. Ami még komorabbá teszi a kezdetett az, hogy születésünk után édesanyánk egyből átváltozik élőhalottá, amit bizony Eldernek puskalövéssel kell le reagálnia. Tehát mobiljáték viszonylatban ez egy igencsak hatásos kezdés. Kétlem, hogy sok játékost hidegen hagyott ez a kezdet. Ha magunkhoz tértünk, akkor egy rövid tutorial-al egybekötött mentőakcióban Elder-el kimentjük bébi önmagunkat, hogy utána 20 évvel később a táborunkban találjuk magunkat. Rövid szereplőismertető után máris miénk az irányítás, ahol körbe is nézhetünk a táborban és beszélhetünk a lakókkal, akik a ránk háruló feladatokat adják. 

A Játék alapfelépítése nagyban hasonlít a Last Day On Earth stílusú játékokra, kivéve annyiban, hogy a bázisunkat nem tudjuk fejleszteni, csupán a küldetésekért kapott díjakat markolhatjuk fel, illetve elfogadhatunk újabb feladatokat. Természetesen a kereskedővel is itt tudunk üzletelni, illetve melléküldetésekre is bukkanhatunk, ha szemfülesek vagyunk. Például kincses térkép formájában a patakban úszkáló üvegből. Mint egy jó RPG játékban itt is van saját felszerelésünk, fegyvereink, túlélő csomag, ami akár lehet étel is vagy medikit és bandázs. A karakterünknek képességei is vannak, amik szintenként fejlődnek, ráadásul pontok formájában mi dönthetjük el, hogy melyik tulajdonságunkat szeretnénk fejleszteni. Érdemes a HP értéket és a támadás illetve védekező értékre tennünk, de a speech képesség is nagyon fontos, mert sok melléküldi csak ez által oldható fel. 

Ha elfogadtuk a ránk szabott küldetéseket, kiválaszthatjuk a térképen, hogy melyiknek a helyszínére szeretnénk menni, és már irány is a zombik kiiktatásával egybekötött feladat. Utazáshoz üzemanyagra van szükségünk, amit a legkönnyebben ezüstpénzért tudunk vásárolni. Ezüstpénzt viszont az összegyűjtött tárgyakból fogunk tudni szerezni. Szóval érdemes spórolni a lőszerrel és a HP pontot adó eszközökkel is, hogy a sok maradékot pénzé tudjuk varázsolni a kereskedő által. Külön fel kell készülnünk utazás közben a nem várt eseményekre is. Ezek között van könnyebb, mint a Caravan, ahol csak kereskedőkkel találkozhatunk, akikkel folytathatunk békés üzletelést, de harcolhatunk is velük. A Másik nem várt esemény a Found Dead Body - itt viszont egy halott test körül csámcsogó zombikkal kell végeznünk némi Loot-ért cserében. A harmadik és egyben legnehezebb nem várt esemény a Bandit Gang ahol bizony ellenséges banditák támadnak ránk. Lőfegyverekkel elég komoly szintűek ráadásul úgy, hogy elég taktikusan lehet csak őket likvidálni. A Játék minden váratlan esemény előtt ad egy lehetőséget, hogy kikerüljük az adott szituációt, ezt százalékos eséllyel ki is tudjuk kerülni, viszont ha nincs szerencsénk, akkor bizony belecsöppenünk a balhé kellős közepébe. 

Összességében a The Walking Zombie 2 egy igen jóra sikerült FPS Shooter lett, ahol inkább az RPG és Survivor elemekkel egybekötött hangulat képes teljesen elvarázsolni a játékost. Mindezt egy olyan történettel, ami képes a játékos érdeklődését fenntartani. Határozattan ajánlom a Zombie játékok kedvelőinek garantáltan nem fogtok csalódni benne. Egyelőre csak Android rendszeren érhető el a játék viszont a Globális megjelenés 2019 Februárjában várható, amikor valószínű az iOS-os verzió megjelenése is. Addig viszont csak kiadatlan formában élvezhetjük a játékot, ami annyit jelent, hogy Woodlands-en kívül nem mehetünk, más területre tehát a két nagyváros még zárva van. Ha minden igaz viszont februárban, a teljes verzióban már megnyílnak Springfield kapui.