Unruly Heroes – teszt – A Négy Harcos Útja

2021.04.13

Egy újabb remek platformer tette tiszteletét PC és Konzolok után mobilos környezetben. A Prémium játékok táborát erősítő Unruly Heroes abszolút, de tökéletesen megfelel a kor elvárásainak, amit 800 Ft-nak megfelelő összegért már magunkénak is tudhatunk. 

Az oldalnézetes platformerek legtöbb ismert elemét felhasználják az Unruly Heroes fejlesztői, pont, mint az interaktív pálya elemeket, a karakter által könnyített továbbjutást, vagy éppen az ellenség megszállásának lehetőségét is. Így már nem az első ránézésre is tapasztalhatjuk, hogy egy különleges alkotással van dolgunk, de még ne szaladjunk ennyire előre. 

Négy különböző karaktert irányíthatunk, akiknek különböző képességeik feltétlen szükséges a tovább jutáshoz. Az első irányítható karakter a Botos Majom, hiszen pályánként tudjuk feloldani őket. Az ő képessége a Boton alapszik, nagy távolságban is képes támadni, néha pedig egy szobor szent erejével hidat is képes varázsolni a fegyvere által, ahol csak így lehet tovább haladni. Második feloldható karakter a Földműves Malac, akinek fegyvere egy gereblye. Hasonló támadásokra képes vele, mint a bajom a bottal, de malacunk az ő szent szobra mellett képes felfújni magát, és légballonhoz hasonlóan repülni képes. A harmadik karakter a papnő, aki varázsgömbök segítségével képes támadást eszközölni, úgy hogy neki konkrétan erőt sem kell kifejtenie. Mágikus szobra mellett pedig pusztító gömböt kilövésével a pálya struktúráját is képes változtatni, hogy megkönnyítse haladásunkat a játékban. Negyedik tag pedig egy harcos szerzetes kinek pusztán ütésének és rúgásának ereje képes barlang bejáratokat és földalatti rejtekhelyeket megnyitni számunkra. 

A Játék grafikája varászlatos lett, és képes annyira megújulni a szintek alatt, hogy ne unjuk meg egyáltalán ezt a fajta képi világot. A Hangok kiválóra sikerültek, akár a karakterek, akár az ellenségek harci kiáltását, vagy jaj, feszékelését nézzük, amihez a zene tökéletesen párosul. Az irányítás egyáltalán nem mondható nehéznek, minden gombra könnyen reagál az érintő kijelző, és szerencsére túl sok gomb kombinációra nincs szükségünk, ha egy látványos harcot szeretnénk összehozni. 

Összességében az Unruly Hereos egy tökéletes akció platformer rengeteg pályával, változatos enemy-kel, hangulatos képi megjelenítéssel, amit nem is olyan drágán kínálnak a hivatalos áruházak. Érdemes tenni vele egy próbát a műfaj kedvelőinek vele!