Trüberbrook – Teszt – Mr. Tenhauser különleges nyaralása

2020.10.07

A Point-and-click stílus már nagyon régóta megtalálható a videó játékok piacán. Azok, amelyikek egy különleges atmoszférát képesek teremteni, bizony hosszú éveken át kellemes emlékeket idéznek fel a játékosokban. Ilyenek voltak anno a Lucas Art játékai, amik közül kiemelném a Sam and Max-et, a Full Throttle-t, aminek már remaster verziója is elkészült, de ne felejtsük ki a Steven Spielberg által kitalált történetet a The DIG-et sem. Fiatalabb korosztálynak pedig ott voltak a Put-Put játékok, míg az idősebb korosztály Larry kalandjaival szerethette meg ezt a műfajt. Azóta sajnos kicsit alábbhagytak az ilyen megjelenések, de hébe hóba azért akad egy-egy megjelenés, ami nagy elődjeihez hűen, megfelelő hangulattal és rejtéllyel képesek megragadni a modern kor játékosait. Nincs ez másképpen Tenhauser történetével sem, aki egy lottón nyert nyaraláson vehet részt a címadó Trüberbrook városkában. 

Történetünk pont itt is kezdődik, Mr. Tenhauser a nyereményét beváltva elindul Trüberbrook városába, hogy egy kicsit kikapcsolódjon, ahol megismerkedik a fiatal és vonzó geológusnővel, akivel együtt jönnek rá, hogy Trüberbrook több titkot rejt, mint azt sejtetni enged. 

A játék irányítása nagyon egyszerű, csupán oda kell pöccintenünk, ahol szeretnék, hogy hősünk interakcióba lépjen bizonyos tárgyakkal, ha nem lehetséges, akkor csupán oda sétál a közelben. Segítségünk is van a játékban, ami egy szem, és megmutatja, hogy hol vannak azok a tárgyak, amikkel interakcióba tud lépni szereplőnk. 

Rengeteg olyan tárgy, hely, és személy van a játékban, akikkel dolgunk lesz, akár többször is. Érdemes is mindent megnéznünk az adott helyen, ahol vagyunk, hiszen továbbjutásunk kulcsát őrizheti a legjelentéktelenebb tűnő dolog is.