TOP 5 Legjobban várt Battle Royale játék mobilokra

2018.10.01

Érdekes világot élünk a játékok piacán, márcsak abból az evidens gondolatból kiindulva, hogy ha megjelenik egy franchise, vagy egy jól működő content, akkor azt szinte abban a pillanatban elkezdik copy-zni, klónozni a nyereségorientált cégek. Amit azért hozzá kell tenni, hogy egy egészséges konkurencia sosem árt, mert így megmarad a verseny, és nem kerül monopól helyzetbe az adott játék. Márcsak ebből kiindulva is örülünk a klón játékok megjelenésének, illetve azért még akad javítani való, illetve kiaknázatlan terep az egész Battle Royale játékok piacán. A listát is ennek függvényében állítottuk össze, hogy melyik játék képes még esetleg újdonságot belevinni a Battle Royale témába. Két leghíresebb képviselője a PUBG Mobile illetve a Fortnite, amellyek szépen teljesítenek, de azért nézzük meg mik azok a címek amik a közeljövőben érkeznek és akár még konkurenciát is jelenthetnek az Etalonoknak. Kommentben írjátok meg a ti TOP 5-ös listátokat, mert minden bizonnyal a mi szubjektív véleményünk eltérhet a ti általatok érdekesnek talált címektől. Most pedig  lássuk a legújabb versenyzőket:

5. 

Cyber Hunter

A Cyber Hunter egy igazi Fortnite klón, amit a NetEase fejlesztői készítenek, amúgy ők a felelősek a legjobb közelgő Battle Royale játékokért. Illetve már sok megjelent címet tudhatnak magukénak mint a Rules of Survival, vagy a Survival Royale. Most viszont egy Fortnite hasonmást készítenek ami bizony az építkezés varázsát elhagyja, szerintem sokak örömére, és helyette inkább a jármű közlekedésre fektettek nagyobb hangsúlyt illetve a fantázia fegyverekre. Mindenképpen egy érdekes próbálkozásnak tűnik. 

4.  

Survival Heroes - MOBA Battle Royale

A Survival Heroes a mai két legnépszerűbb műfajt (Battle Royale, és a MOBA) próbálja összekeverni egy játszható formában. Ez vajon mennyire fog működni az már más kérdés. Nagy MOBA játékoknak is beletört a bicskájuk amikor a Battle Royale formációval próbálkoztak. Mindenesetre a videók alapján ígéretesnek tűnik a játék, reméljük, hogy meg is állja a helyét ebben a hibrid klón próbálkozásban, ahol izometrikus nézettel, külön választható karakterekkel és saját skill rendszerrel kecsegtetnek a jövendő játékosoknak.

3. 

The One

a The One egy izometrikus nézetű Fortnite klón, amiben még a karakterválasztást is egy az egyben lemásolták az eredeti címről, viszont itt az építkezés más jellegű, akár fix bunkert is lerakhatunk, illetve komplett járművek állnak a rendelkezésünkre amiket hátsó nézetből tudunk irányítani. Talán a legérdekesebb újítás pedig a dodge mozdulatok, amiket szintén ládákból tudunk összeszedni, és nagy segítséggel lesznek egy egy vesztesnek látszó csatában. Viszonylag nagy számmal állnak rendelkezésünkre mert még a Jetpack is a dodge mozdulatok között vonul fel. Szóval nagyon ígéretesnek tűnik a játék, aminek megjelenése a leghamarabb várható

2. 

King of Hunters

Szintén a NetEase csapatától kapjuk meg hamarosan a King of Hunters-t egy Középkori Fantasy világban játszodó szintén izometrikus Battle Royale játékot, amiben csak a kornak megfelelő fegyvereket loot-olhatunk ki, mint a Pika, számszeríj, vagy a pajzs, kard kombó. Minden fegyverhez képesség támadások is hozzá vannak rendelve amik az adott fegyver begyűjtése után már rendelkezésünkre is állnak. Szép grafika és ötletes megoldások jellemzik a játékot, mint például, hogy sárkányháton érkezünk a mapra, és ejtőernyő helyet egy hárpia szerű lény segít nekünk a földetérésben. Egyik legvárósabb Battle Royale játék lehet a King of Hunters, mert talán az egyik legtöbb újdonságot nekik sikerült kihozni a Battle Royale témából. Már nagyon várjuk. 

1. 

Operation Stormy Island

Talán a legírétesebb közelgő Battle Royale játék lehet az Operation Stormy Island, a közelharci fegyverek teljesen újszerű megoldásaival, amiben a harcrendszer látványos kivitelezése tesz még izgalmasabbá. Gyönyörű grafika és érdekes külön választható karakterek, akiknek különálló képességeik vannak, amiket a fegyverek skilljei még jobban meg tudnak vadítani, egy-egy komoly csata erejéig, a rejtözködő rajtaütésről szót sem említve. A harcrendszerből és a karakterképességekből adódóan az Operation Stormy Island az ami a legjobban eltér az elődöktől, a rajzfilmszerű grafika és a látványos harc miatt, ezért érdemelte meg a várva várt első helyet. 

Tehát így festenek a legjobban várt Battle Royale játékok. Hogy mennyire jelentenek veszélyt a "nagy öregekre" az már más kérdés, viszont egy kis egészséges verseny nem árthat egyik félnek sem. Írjátok meg ti is ezek közül a top 5-ös listátokat vagy azt is ha éppen teljesen hidegen hagynak ezek a megjelenések, mert épp most hagytatok abba egy nagyon komoly menetet a PUBG mobilban vagy éppen a Fortnite-ban és szentül megvagytok győződve arról, hogy egyikük sem tud elcsábítani mostani kedvencetektől. Komment formájában várjuk véleményeteket.