Tomb Raider Reloaded – Kipróbáltuk

2020.12.22

Alig pár hete, hogy a Square Enix bejelentette, hogy új mobilos Tomb Raider játékot készítenek, bár a beharangozó trailer a játékmenetről semmit sem árult el. Viszont most teszt verzióban alternatív letöltő oldalról elérhető, ezért mi is kipróbáltuk, hogy milyen a Tomb Raider Reloaded.

Szerintem jobbal állíthatom, hogy kevesen gondoltunk arra, hogy egy Roguelike mobiljátékban látjuk viszont szeretet hősnőnket, ahol az enemyk egyre változatosabb repertoárja, egyre nagyobb fejfájást fog okozni még a tapasztalt roguelike játékosoknak is. 

A játékmenet végtelenül leegyszerűsített, bár aki azt gondolja, hogy kihívást nem hordozz magában, az téved. Hiszen a könnyű irányítás mögött, egy elég nehéz játék lapul. Nekünk csak Lara-t kell irányítanunk, míg ő automatán tüzel a hozzá legközelebbi enemyhez. Ezen felül majdnem minden dungeon után kapunk egy skill-t, ami erősítheti a kritikus találat esélyét, de akár pattogó töltényekre is szert tehetünk általuk. Fejleszthetjük fegyverünket, illetve gyűjthetünk tárgyakat, amiket Lara-ra aggatva még erősebb és ügyesebb lesz. 

Chapterek végén pedig boss harcok várnak bennünket, amíg azért korántsem olyan könnyű. Ha meghalunk, egyszer van esélyünk reklám cserébe folytatni.

Első ránézésre nem tűnik a megszokott Tomb Raider játéknak, mégis hangulatban és nehézségben hozza a jól megszokott Lara stílust. Alternatív letöltő oldalakon beszerezhető, amit megtaláltok a videó leírásában, de csak saját felelősségre használjátok a linket. Jó szórakozást!