Tom Clancy's Elite Squad – Mindent az egyben

2020.08.30

Az igazat megvalva, nem követem, illetve nem is vagyok rajongója egyik Tom Clancy's címnek sem, úgy hogy előre is szeretnék elnézést kérni ha esetlegesen felületes információkkal tudok szolgálni. A Tom Clancy's Elite Squad egy mindent az egyben cím, ami egyesíti magában a sorozat hőseit és gazembereit. A földet az Umbra nevezetű terroristacsoport fenyegeti, ezért a világ kormányai összefognak, hogy megállítsák a terroristákat. A harcokat a franchise ismert helyszínein vívjuk meg.  

A csapatunk 5 főből áll. Minden karakternek megvan a saját egyedi képessége és szerepe, vannak pajzsos védelmezők, gyógyítók és akik nagy támadóerővel rendelkeznek. Kampánytól függően megvannak mely katonák vethetőek be, melyek nem. Összeválogatva a csapatot, nagyrészt csak megfigyeljük hogyan harcolnak a karaktereink. Van lehetőségünk besegíteni a harcokba, legyen az területre ható gyógyítás vagy rakéták tömkelegét zúdíthatjuk az ellenfélre. Ezek a harcok rövid ideig tartanak, így nem válik könnyedén unalmasnak.  

Hőseinket ha nem a csatatéren nézzük ahogy harcolnak ki-ki a maga módján, nagy hangsúlyt kell fektetnünk azok fejlesztésébe. A játék bővelkedik RPG elemekben, rengeteg statisztikát kapunk hozzájuk. Sok és különböző tárgyak összegyűjtésével tudjuk fejleszteni katonáink felszerelését, játékban gyűjtött érmékkel magát a hős szintjét növelhetjük.

Minden katonáról találunk leírást, megkapjuk a teljes történetét, statisztikákat valamint a képességeik leírását. Érdemes folyamatosan fejlesztenünk, mert ahogy haladunk előre a történetben úgy kapjuk az erősebb terroristákat.  

A játékban jelen van az energia szint, amivel a legtöbb ingyenes játékot ellátják, ami alapján láthatjuk, hogy mennyi csatában tudunk részt venni. Ha teljesítjük a napi feladatokat és haladunk, nem fog egykönnyen elfogyni. Gyorsan csak akkor fogy el, ha valamelyik alapanyagot farmoljuk, ami kell a hős felszerelésének fejlesztéséhez

A felhasználói profilunknat is van szintje, ami maximum 60 lehet. Ahogy fejlődünk, úgy nyílnak meg a lehetőségek, legyen az Guild 3-as szinten, Eventek 5-ös szinten, Új kampányok, Aréna, Játékmódok, Guild war. 35-ös szintet elérjük az utolsó, Close quarters kampányt így nyílik meg a teljes játék adta lehetőségek.

Kapunk aréna módot, ahol más játékosok által összeállított csapat ellen harcolhatunk. Szerintem nem valós időben van jelen a 2 játékos. Ahogy harcolunk és nyerünk úgy lépünk előre a ranglistán, A Bronztól egészen az Elit szintig. Itt is jelen van az energia rendszer, viszont a Kampány és Aréna mód is külön-külön energiával rendelkezik.

Összegzésképp a játék ingyenes, mikro tranzakciók vannak. Az is megérti a játékot és történetét aki nem jártas a Tom Clancy's világban. Rengeteg katona, összesen 77db! sok játékmód megtalálható pár, sokak által ismerős harcmezőn. Jót tett neki az RPG elem, hogy teljes mértékig meg tudjuk ismerni a katonákat és azoknak az előéletét. Gyors menetek jellemzik, harcok alatt kevés interakció szükséges. Az ilyen típusú játékok kedvelőit sokáig lefogja kötni a kampány, az eventek, aréna stb. de azért könnyen unalmassá válhat. Rengeteg időt képes lekötni, érdemes egy próbát tenni venni mindenképp.

GabeszM