The One - Fortnite stílusú Izometrikus Battle Royale játék érkezik mobilokra hamarosan

2018.09.30

Battle Royale játékból sosem elég, legalábbis a mostani trendek határozottan ezt az üzletpolitikát követik, amellyek által néha egész jó, néha viszont borzasztó próbálkozásokkal találkozhat az ember. Mindenesetre a The One az egyértelmű copy ellenére is inkább az elözők táborát erősíti. 

Az egész játék közben olyan érzésünk van mintha az Epic Games üdvöskéjének egy kisöccsével lenne dolgunk. A Hangulat, a poénok, a látványvilág mind-mind a Fortnite világára emlékeztetnek. Félig sugárhajtású, félig propelleres repülő cápa legalább annyira vicces mint a hőlégballonra erősített busz esete. Ellenben viszont az eredetinek sem nevezhető fortnite-ban használható TPS nézetet itt egy jóval egyszerűbben kezelhető oldal-felülnézetes megoldással van dolgunk, kivéve mikor járművet vezetünk, mert akkor bizony a jól megszokott hátsókamerás nézetet kapjuk. 

Ha képesek vagyunk elvonatkoztatni az ismerős stílusjegyeken, akkor még akár egy élvezhető kis játékot kapunk, ami talán több emberhez is fog elérni, mint a sok mobilon nem működő lila viharból menekülő Fortnite. A The One-ban a fejlesztők (Fat Dragon Studio) első munkájuk révén igyekeztek profi cuccot lerakni az asztalra, ami részben sikerült is. A hangok remekre sikerültek, a fegyverek jól kidolgozottak, még a járművekre is rá lehet fogni, hogy hasznosak tudnak lenni. A térkép nem túl nagy, de bővelkedik lootolni valóban bőven, főleg, hogy itt szerencsére a földön elszórva is találhatunk szükséges felszerelést, vagy akár egy jó puskát vagy pisztolyt, viszont újításként szolgál, hogy ebben a játékban lehetőségünk van akrobatikus mozdulatokat találni amik esetleg egy menekülésnél jöhetnek jól. Szintén hasznos lehet az így begyűjhtető Jet-Pack is. Szóval azért pár érdekességet fel tud mutatni a játék, ami kérdés, hogy képes lesz-e kielégíteni a mai Battle Royale jétékos igényt. 

Sajnos a Beta verzióban még sokminden nem hozzáférhető, sem a Duo mód-ot nem lehet kipróbálni, sem pedig a ládanyitógató rendszert. Egyenlőre 3 skin közül választhatunk és ezután már csak a Battle Royale élmény marad hátra. Összességében a The One - Beta verziója minden esélyt megad arra, hogy egy újabb izgalmas játék szülessen mobilokra, amit csupán már csak türelemmel kell kivárnunk. Addig is nézzétek meg bemutató videónkat a játékról.