The Arcade Rabbit – Nyúllal arcade-ozni mindig jó

2019.02.26

Jazz Jack óta képtelenség betölteni az űrt, amit a zöld akcióhős nyúl távozása okozott. Izgalmas pörgős játék volt a javából, amiben igen komoly kihívások várták az oda tévedő player-eket. Valószínű, hasonló indítatásból készült el az Arcade Rabbit, ami címében nem túl fantázia dús, de a lényeg benne van. Egy Arcade játék egy nyúllal a főszerepben. Igaz ennél azért egy picit többről van szó, de lássuk is, hogy miért:

Az Arcade Rabbit le sem akarja tagadni, hogy a régi játékgépek előtt tisztelegve egy abszolút olyan légkört próbáltak teremteni, amiben a régi játékgép huszárok otthon érezhetik magukat. Ez bizonyos tekintetben sikerült is. Példának okáért a lobby rész egy konkrét játékteremben zajlik, míg a menete is nagyon hasonlít, a fent említek élménycentrumokból megszokott játékokra. Ugyanis itt nincs mentés. Egyszerre kell ügyeskedve végig tolnunk a nem túl hosszú, de elég változatos dungeon-okra emlékeztető pályákat. Ráadásul a játék véletlenszerűen generálja az adott pályákat, tehát kétszer ugyanott ugyanúgy nem fogunk szerepelni a játékban. Ezzel próbálták meg a készítők elérni, hogy ne legyen egy idő után túlságosan monoton a játék. Erre szolgál még a különböző kinézetű és stílusú fegyverek, amiket teljesen random kapunk a játéktól. Néha nagyon OP támadó eszköz kerülhet a kezünkbe néha viszont eléggé, sőt abszolút használhatatlan, fegyvernek nem is látszó tárgyakat kapunk. Ezeket érdemes minél előbb lecserélni, mert szerencsére kapunk folyamatosan új pusztításra alkalmas tárgyakat. Hogy csak néhányat említsek a lehetetlen fegyverek közül: kihúzhatós Póréhagyma, Automata Répa, Túlélő Zeller, Pillangó Villa. Természetesen hagyományos közelharci fegyverek is fellelhetőek a játékban, úgy, mint a Baseballütő vagy különböző kardok. A Boss-ok is igen változatosra sikerültek illetve őket is random dobja be a játék úgy, hogy nagyon nem tudunk felkészülni a látogatásukra. De pont ettől lesz a játék olyan igazi játéktermi élmény, amiben ha meghalunk, bizony kezdhetjük elölről az egészet. 

Play Áruházban kiadatlan formában, App Store-ban viszont teljes formában elérhető ez a remek kis arcade szórakozás, amit a vicces karakterrajzolás, a játéktermi élmény, és a változatos fegyver arzenál miatt bátran ajánljuk az arcade játékok szerelmeseinek.