Tekken - Az etalon is szeretne egy szeletet a mobiltortából

2018.07.15

Még idén év elején sikerült a Bandai Namco-nak kiadni a Tekken mobilos verzióját iOS-ra és Android-ra is, amely nem csak hangulatában, hanem képivilágában is tükrözi azt, ami miatt órákat töltöttünk egy egy játékgép előtt, valamelyik füstös játékterem sarkában. 

A Tekken mobil verziójának felépítése sem kerülte el a mostani trendeket. Itt is ládákból kapjuk majd meg az összes karaktert, szintfejlődésünk van, és napi bejelentkezésért ajándék üti a markunkat, amit néha megkapunk, néha pedig nem. A kezelő felület is teljesen át lett szabva a modern mobil desing-nak, amit a támadás kártyákkal egész szépen sikerült változatosabbá tenni a készítőknek. 

Az irányítás egyszerű, jobb oldali pöccintéssel van egy alaptámadásunk, amit hosszan nyomva erős támadásnak használhatunk. Bal oldalon pedig hosszan lenyomva az ujjunkat védekezünk, jobbra és balra húzva pedig mozgunk a karakterrel az adott irányba. Ez a két fajta támadás elég egyhangú lenne, ezért gondolták a fejlesztők, hogy kártyaként megjelenítve plusz mozdulatokat visznek be, amik lehetnek pajzstörő támadások, leütések, felütések, vagy szimplán erős támadások. Meccsek előtt ezeknek a kártyaknák még a sorrendjét is változtathatjuk, mégjobban magunknak tudva majd a győzelmet. 

Karakterekből rengeteg áll rendelkezésünkre, de a teljes Tekken repertoár azért nincs benne a játékban. Minden szereplőnek 4 különböző erősségi típusa szerepel amiket csillagokkal jelöl a játék. A 4 csillogas a legerősebb, amit természetes a legnehezebb is megszerezni. Egy idő után harcosaink kinézetét is változtathatjuk, akár napszemüvegüket vagy a hátukon lévő díszeket is.

A szokásos játékmódok mint a Live events, ahol napi, heti faladatokat találunk nehéz bossok ellen, és a story mód mellett még van lehetőségünk megtámadni más játékosok DOJO-ját illetve Local VS módót is ki tudjuk próbálni ha ismerősünknek aki a közelben van szintén le van töltve a játék. Nem kell más, csak bluetooth-on csatlakozni a társunkkal és már mehet is az 1V1

Végeredményben a Tekken mobiljátékhoz mérten, hozza azt a elvárást amit egy rajongó is megkövetelhet, de nem szabad elvonatkoztatnunk, hogy csak egy mobil játékról van szó, ami a kevés gomb, és lassabb irányítás miatt soha nem lesz akkora élvezet mint az eredeti verzió, viszont hangulatban, ugyanúgy mint játékélményben megközelíti a nagy öreget, emiatt nyugodtan merem ajánlani a fanoknak és a verekős játékok szerelmeseinek egyaránt. Nézzétek meg bemutató videónkat: