Table Top Racing - Teszt

2018.06.29

A Micro Machines legendás arcade autós játékára emlékeztető Table Top Racing elérhető Android és iOS készülékekre. Nézzük is meg kicsit közelebbről.

Ha esetleg valaki nem ismerné a Micro Machines nevű játékot, azoknak a leglényegesebb infó, hogy egy arcade autó versenyről van szó, amiben távirányítós "jellegű" autókat irányítunk, azért írtam jellegűt, mert ezek nem RC járgányok, csak mini autók. Tehát ezekkel a pici autókkal kell versenyeznünk különféle asztalokon, bútorokon. A pályák nagyon jól kidolgozottak, a grafika igen részletes, csapathatunk tengerparti éjszaka főzöcskézés kellős közepén, akár egy családi ház sufnijában, ugyanúgy mint a gyerekszoba játszóasztalán, de megfordulhatunk akár kínai étteremben is. 

Többféle kis autóval száguldozhatunk, de az elején, csak a leggyengébbek állnak rendelkezésünkre. A győztes versenyekért Coin-okat kapunk amikből tudunk autót vásárolni, festést, illetve felnit is. Az autók viccesen vannak megrajzolva, még a fantázia nevek ellenére is teljesen felismerhetőek. Akár a Corvette, Nissan GTR, vagy a Bugatti Veyron

Többféle verseny is lehetőségünkre áll már a játék elején is, de a Drift Event-eken, csak később, arra alkalmas autóval tudunk indulni. Drift-en kívűl még választhatunk Special Event-et, amiben különböző nehézségre, változatos feladatokat kell végrehajtanunk a győzelemért. Quick Race menüpontban máris versenyhez állhatunk és zúzhatjuk neki. Illetve van még nekünk a Bajnokságunk is (Championships), amiben, akár Speed Trial verseny, Elemination, Pure Race, Combat és Pursuit is megtalálható. Ezekben viszont van sima időmérő körverseny, de akad igazi ereszd el a tükrömet zúzda, amikben rakétákkal, bombákkal, elektroshokkal, nitroval kedveskedhetünk ellenfeleinknek. A játék sajnos csak offline single player módban játszható, ezt bizony hátránynak sorolnám fel, mert ezt a mókát már csak az tetőzheti, ha online mérhetnénk össze tudásunk és szerencsénk másokkal.

Végeredményben a Table Top Racing nagyon hasonlít az elődjére, nem is akar más lenni, mint a Micro Machines. Egy könnyed, szerethető, mókás kis arcade autós őrület. Nosztalgia hangulat előcsalogatására ideális egy esetleges jövőbeni akció keretein belül. A játékról készült videónkat itt tudjátok megnézni:

Free, amolyan Demo vezió és Prémium verzió is elérhető a játékból, amiket itt tudtok letölteni Android rendszerre: