Szerintünk ezek voltak a legjobb 2018-ban megjelent mobiljátékok

2018.12.30

2018 egyáltalán nem volt rossz év a mobiljátékok kedvelőinek. Számos alkalmazás került napvilágra, de ezek közül mi csak párat szeretnénk kiemelni, amik valamilyen oknál fogva jóval több élményt adnak, mint egy megszokott mobiljáték. A Listát nem sorrendben készítettük el, mivel ezeket a játékokat nem is lehetne szembeállítani egymással, csupán különböző kategóriákból válogattuk össze, hogy mik voltak szerintünk 2018 legjobb mobiljátékai.  

PUBG Mobile (Play Áruház, App Store): A Battle Royale játékok úttörő alkotása a Players Unknow Battleground, aminek mobil készülékekre szánt verziója 2018 márciusában debütált. A Folyamatos bővítések és a divatos content miatt még sokáig a legnépszerűbb játékok közt fogjuk találni őt. 

Fortnite (App Store): Az Epic Games ki kerülvén a Play áruházat saját oldalukon keresztül lehet letölteni a játékot, ami népszerűségében nem igazán mutatkozott meg. Rengeteg játékos nap, mint nap játszik a mobilos verzióval, ami jóval könnyedebb és viccesebb megoldásokkal szórakoztatja a közönséget, mint a fent említett műfajbéli társa. 

Dragon ball Legends (Play Áruház, App Store): Az Anime világából jól ismert Son Goku és társai visszatértek egy igazán élvezetes és látványos verekedős játékban, ahol általában 1v1-es meccseket játszhatunk, és a sorozat legnépszerűbb szereplői mind fellelhetőek a játékban. A Látványos harcok már-már a sorozat hangulatát egészében adja vissza. Kitűnő szórakozás nem csak rajongóknak. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Darkness Rises (Play Áruház, App Store): a 2018-as évben rengeteg RPG elemekre épített Hack-and-Slash játék jött ki, amik már egész szépen megállták a helyüket akár harcrendszerben akár a fejlődés vagy a személyre szabhatóságot vesszük figyelembe. Ilyen volt többek között a Maze: SHadow of light, vagy az Oblivion is, de talán legkiemelkedőbb darab a Darkness Rises volt, amiben a változatos ellenségek mellett a különböző kasztok által kreált harcrendszer lassan már-már szemet gyönyörködtetőre sikerült, természetesen csak mobiljáték viszonylatban. Tesztünket, ide kattintva tudjátok elolvasni.

Space Pioneer (Play Áruház, App Store): Az Izommetrikus nézetű kalandjátékok talán egyik kiemelkedő alkotása a Space Pioneer, ami talán a Helldivers-re emlékeztet a legjobban. Ha multiplayer része is lenne, még nagyobb sikernek örvendhetne, ami később még egyáltalán nem elképzelhetetlen. Addig viszont kis robotsegítőnk társaságában kell felfedeznünk a 3 fajhoz tartozó bolygókat. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni

Brawl Stars (Play Áruház, App Store): A Clash Royale alkotóinak vadonatúj játékát már a híre jóval megelőzte, és nem kis rajongótáborra tett szert. Nem véletlen, hiszen egy remek kis PvP játékot készítettek, amit akár harmad magunkkal is játszhatunk. Rövid körök, mégis pörgős játékmenet jellemzi a humorosan megrajzolt játékot. Kitűnő szórakozást nyújt rövid és hosszútávon egyaránt.

Survival Heroes (Play Áruház, App Store): Az izommetrikus Battle Royale játékok egyik kiemelkedő alkotása a Survival Heroes, ami a LoL-szerű MOBA és a Battle Royale játékok elemeit ötvözve egy igen élvezhető mobiljáték. Különböző fegyverek eltérő képességekkel. Egy jól kidolgozott pálya változatos helyszínekkel teljes mértékben képes beszippantani az erre a hibrid műfajra fogékony játékosokat. Részletes tesztünket ide kattintva tudod elolvasni.

Assassins Creed Rebellion (Play Áruház, App Store): Hosszú várakozást követve idén végre megjelent az Assassins Creed Rebellion az Ubisoft legújabb mobilokra készített Orvgyilkos játéka. Körökre osztott stratégiákra emlékeztető harcrendszer, amit egy kicsit megváltoztat a szobákból szobákba haladó játékmenet. Viszont nagyon könnyen kitanulható illetve a karakterek animálása talán egy picit túl kedvesre sikerültek, az amúgy kegyetlen assassinok. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

F1 Mobile Racing (Play Áruház, App Store): A Codemasters egy igen élvezetes PvP élménnyel megfűszerezett forma 1 játékot készített mobilkészülékekre, ami tempóban, hangulatban és grafikában is hozza a modern autóverseny játékok elvárásait. Személyre szabható az irányítás teljes mértékben, a csapatunkat és autónkat is kedvünk szerint állíthatjuk, mind fokozva a F1-es játékélményt. Tesztünkről ide kattintva olvashattok bővebben.

Tekken Mobile (Play Áruház, App Store): A régi tradíciókra épülő Tekken hű maradt önmagához a mobilos verzióban is, ahol bizony a régmegszokott szereplőket tudjuk begyűjteni magunknak, hogy utána oldalunkon harcolva mutassuk meg, hogy ki a legnagyobb harcos mobiljáték körökben. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Battlelands Royale (Play Áruház, App Store): Az izommetrikus Battle Royale játékok humoros oldalát megközelítő Battlelands Royale, az idei játékok szintén egy kiemelkedő alkotása. Könnyű irányítás, egyszerű szabályok, mégis a hírhedt " egy maradhat" elemeket megtartva tökéletes szórakozás a könnyed játékok kedvelőinek. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Marvel Battle Lines (Play Áruház, App Store): Nagy népszerűségnek nem örvend, de mégis ki kell emelnünk a Marvel kártyagyűjtögetős játékát, amihez egy nagyon komoly szabályrendszer is társul. Ugyanis nem csak gyűjtögetnünk kell, hanem különböző játékmódokban összemérni a tudásunk akár PvP harcban akár az M. I. ellen. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Super Starfish (Play Áruház, App Store): Akváriumos játék ilyen színvonalon még nem jelent meg, a folyamatos bővítések a látványos grafika, és a komoly koncentrációt megkövetelő játékélmény igazán könnyen képes a szívünkbe férkőzni. Az akváriumunkban nem csak különböző halakat, hanem polipokat, csigákat, cápákat, rákokat, tintahalakat, delfineket is begyűjthetünk, akik éppen, hogy csak belecsöppentek a bébi korba. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Man or Vampire (Play Áruház, App Store): utoljára hagytuk a Man or Vampire-t nem véletlenül, ugyanis szerintem egy igen alulértékelt játékról van szó. Egy körökre osztott stratégia, amiben hatalmas többszintes map-ok, változatos enemy-k és még változatosabb karakterek jellemzik ezt az alkotást. Az igen sajátos fejlődésrendszer pedig a vámpír világ sajátosságait rejti magában. Mindenképpen egy nagyon különleges alkotásról van szó, ami a különleges játékok kedvelőinek egy igazi csemege. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Reméljük ezzel a listával sikerült esetleg olyan játékokat is mutatnunk amik elkerülték a figyelmeteket, de mégis érdekes lehet a számotokra. Jó szórakozást, és reméljük, hogy jövő évben és szolgáltathatjuk nektek a legkülönlegesebb mobiljátékokkal kapcsolatos híreket és teszteket. 


Boldog Új Évet Kíván A Smart Mobile Games Csapata!!!