Szerintünk ezek voltak 2019 legjobb mobiljátékai

2019.12.30

Véget ért egy újabb év, újabb élményekkel gazdagodtunk az élet több területén is. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elérzékenyülni, és így kicsit átértékelni egész évünket. Mi tetszett idén, vagy éppen mi nem. Ennek a gondolatnak teremtő erejével el is készítettük a 2019-es év legjobb mobiljátékait, ami csupán személyes véleményünkre épül, de érdekes, hogy mi mennyivel másképpen látjuk ezt a listát, mint hasonló ugyanezzel foglalkozó más, akár külföldi, vagy hazai cégek. De ne is húzzuk az időt, lássuk a listát: 

A 2019-es év 16 legjobb mobiljátéka

Call of Duty: Mobile - Nem véletlenül szavazták meg több helyen is az év legjobb mobiljátékának, hiszen egyértelműen konzol élményt kapunk kis telefonunkra, amiben a multiplayer mellett, battle royale mód, és zombi mód is várja az arra érdeklődőket. 


Super Mecha Champions - Battle Royale játékok szép számmal jelentek meg idén is, de talán az egyik legkiemelkedőbb lett a Super Mecha Champions, ahol pilótáinkkal óriási mechákat is irányíthatunk, és szintén érvényesül, az egy maradhat törvény. Anime stílusú grafikája, szépen jeleníti meg a nagyvárost számunkra, ahol túl kell élnünk nem mindennapi küzdelmünket. 


Life After - Hosszú várakozást követően, idei év nyarán végre elérhetővé tette a NetEase globálisan is a Life After zombis MMORPG-jüket, amiben aztán a teendőinknek tényleg csak időnk szabadhat határt. Építhetünk álomlakást, Közösségi életet élve bulizhatunk, fesztiválokra járhatunk, Klánba verődve erősíthetjük saját közösségünket, Különböző questeket vehetünk fel lootolás közben, és a különleges eventekről, mint pl.: Chernobyl, még csak nem is teszek említést. Ennek a játéknak csak egyetlen hátránya, hogy végtelen számú időt bele lehet fektetni, ezen felül egy nagyon ügyesen, és egész pofásan összerakott zombis MMORPG.


First Summoner - Vörös hajú hősnőnkkel a főszerepben egy olyan ritka mobiljátékot kapunk a Line Games gondozásában, amiben a fejlesztőknek ügyesen sikerült vegyíteni a stratégiai játékok elemeit az rpg-k sajátosságaival. Változatos pályarendszerek érdekes megoldások jellemzik ezt a nem mindennapi mobiljátékot. 


Rangers of Oblivion - Év eleji megjelenése korántsem rontott a későbbiekben, az év végi minőségén, ugyanis idén rengeteg MMORPG jelent meg, de talán 4, ami igazán kiemelkedő volt, közülük egyik a Rangers of Oblivion, amely páratlanul szép grafikájával, és látványos harcrendszerével sokáig a mobiljátékosok egyik kedvence lesz. 

World of Kings - Talán a WOW-ra legjobban hasonlító mobilplatformokra megjelenő MMORPG, amiben igazán szuper élményt kapunk. Már a játék elején repülő sárkányokkal utazhatjuk be a kicsinek egyáltalán nem mondható tájat. Rengeteg faj közül választhatunk, akikkel utána háborúznunk is kell az idegen frakciók tagjai ellen. 


Black Desert Mobile - Az év vége felé megjelenő, bár PC-n és XBOX-on egy jó ideje elérhető, és hatalmas rajongó tábort magának tudva, idén mobil felhasználóknak is elérhető ez a szintén összetett MMO, amiben még saját campet is alakíthatunk, rengeteg dolgozóval. A grafika bizony hagy némi kívánni valót maga után, de cserébe egy hatalmas, szabadon bejárható élő világot kapunk. Hiába év végi megjelenés, határozottan itt a helye az idei év legjobb mobiljátékai között.


Battle Chasers: Nightwar - PC-n is nem kevés díjat bezsebelt a THQ Nordic játéka, ami Steamen ugyan előbb volt elérhető mégis olyan mintha mobilfelhasználóknak készült volna a játék elsősorban. Ugyanis a körökre osztott stratégiai játékok mobilos stílusát hozza el nekünk, de mindezt vegyítve a kalandjátékok okozta felfedezés érzésével úgy, hogy a történet folyamatosan fent tartja érdeklődésünket.


Oddmar - A Kitaszított Viking legendájában, a trial verzióban az első pár pálya ingyenesen elérhető, de utána már fizetősen, egyszeri vásárlásként érhető el az összes többi küldetés, amiért igazából nem kár kiadni azt a pénzt, ugyanis egy nagyon jó mobilplatformer élményt kapunk, páratlan grafikával, az egyik általam tapasztalt legjobban kezelhető irányítással, és egy nagyon vicces történettel. Az Oddmar az idei év legjobb oldalnézetes játéka lett számomra.


Slaps and Beans - Bud Spencer és Terence Hill játék önmagában is külön figyelmet érdemel, de a Prémium játékok táborát erősítő Slaps and Beans a Magyar felirattal és a jó öreg pofon osztó filmeket összesítő játéktermi hangulatú alkalmazással igazán jóra sikerült. Rajongóknak kötelező!


The Elder Scrolls Blades - Mindenképpen egy keveset említett gyöngyszemről van szó, amiben valóban sikerült egy kis The Elder Scrolls szeletet kapnunk mobilkészülékeinkre. Igaz, hogy sok támadás érte a játékot, de még mindig azon az állásponton vagyok, hogy jó pár élvezetes órát bele lehet tenni ebbe a mobiljátékba.


AnimA - Diablo-ra talán a legjobban emlékeztető, izometrikus nézetű RPG, amiben hatalmas dungeonokat kell felderítenünk, illetve a velünk szembe jövő ellenséges szörnyeket, zombikat elpusztítanunk, ami által egyre jobb és jobb felszerelést, illetve skilleket tudunk majd beszerezni. 


Grim Valor - Oldalnézetes RPG elemekre épített Hack-and-Slash stílusú akció játék amiben szép grafika, ötletes megoldások gondoskodnak, hogy sokáig érdeklődésünk középpontjában legyen. Egy rövidebb trial verzió után a teljes játék körülbelül olyan 1000 Ft-nak megfelelő összegért oldható fel. 


PES2020 Mobile (beszámolók alapján) - A PES2020 a focis mobiljátékok idei év egyik legjobbnak mondható változata ugyanis egészen szépen sikerült kidolgozni a mobilos verziót, amiben dinamikus mozgás, szép grafika, és könnyű irányítás adja vissza a legjobban az PES élményt mobilkészülékeinkre. 


Bow Max - Egy könnyed szórakozás, Mad Max-es hangulattal, egyszerű grafikával, vicces megoldásokkal, gyors könnyen megfordítható meccsekkel. Egyetlen hiányossága a barátainkkal való közös játék lehetősége. Ezt leszámítva talán az egyik legdinamikusabb és ötletesebb megoldású játék, ami idén megjelent és könnyen elfut szinte bármilyen készüléken. 


Különdíj

She Sees Red - Egy különleges interaktív film élményt kapunk a Rhinotales által, ami PC-n és mobilon is elérhető egyaránt, ráadásul Magyar felirattal. Egész ügyesen összerakott történet, aminek végkimenetele a  döntéseink által változik. Szigorúan 18+ a játék korhatára.


Reméljük ezzel a listával sikerült esetleg olyan játékokat is mutatnunk amik elkerülték a figyelmeteket, de mégis érdekes lehet a számotokra.  Bízunk benne, hogy jövőre is velünk tartotok a mobiljátékok viharos tengerén, ahol egy újabb szintjét fogjuk megismerni ennek a feltörekvő iparágnak.

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!!!

Deq és a Smart Mobile Games csapata