Szerintem ezek voltak 2020 legjobb mobiljátékai

2021.01.01

Véget ért egy elég macerás év, ami minden iparágat érintett, így a játékok piacát is, azon belül pedig a mobiljátékok piacát is. Szerencsére, azért olyan fajta visszaesést nem tapasztalhattunk, mint a mozik világában, de jó pár idei megjelenés átcsúszott a jövő évre. Viszont mindezek ellenére is, azért elmondhatjuk, hogy volt néhány megjelenés tavaly, ami megint egy kicsit érdekesebbé és csábítóbbá tette a mobiljátékok káoszos világát. Ezek közül emeltem ki a szerintem legjobbakat. Tehát lássuk mik voltak a legjobb mobiljáték megjelenések 2020-ban. 

League of Legends: Wild Rift: A LoL mobilos kistestvére a Riot ígéretéhez hűen még 2020-ban berobogott és letarolta a játékosok szívét, hiszen nagyon sok mindenben hasonlít nagy tesójához, így teljesen érthető, ha sok rajongó máris átpártolt más mobilos MOBA-król. Bővebb információ ide kattintva.

Pascal's Wager: A 2019-es App Store-os megjelenés után, 2020-ban már androidos felhasználók körében is elérhető lett a Souls stílusú, kellően dark-os Pascal's Wager, ami prémium játékként, DLC-ket és kontrollertámogatást is kapott. Bővebb információ ide kattintva.

Genshin Impact: Az akció RPG-k kedvelőinek bizony igen kiemelkedő alkotás a Mihoyo Stúdió legújabb játéka, amiben hatalmas valóban open world térképen kalandozhatunk, begyűjtendő karakterekkel, amikkel az őselemek valamelyikét tudjuk használni. Az idei év játéka a Genshin Impact nem véletlen nyert el annyi díjat, hiszen kooperatív élménnyel, még barátainkkal is játszhatunk platformtól függetlenül, hiszen ingyenesen elérhető játékként, Android és iOS rendszereken kívül, PC-n és PlayStation 4-es konzolon is elérhető. A Részletes tesztet ide kattintva tudjátok megnézni.

Interloper: App Store 2020-as megjelenésében az egyik kiemelkedő alkotás szerintem vitathatatlanul az Interloper, ami egy vérbeli arcade űrcsatákat szimuláló játék, ami grafikailag és játékmenetben is megállja a helyét. Prémium játékként egyelőre csak App Store kínálatában érhető el. Bővebb információ ide kattintva.

Dead Cells: App Store-ban szintén 2019 óta érhető el a Dead Cells, de Android felhasználók csak a 2020-as évtől élvezhetik ezt a remek, izgalmakban bővelkedő rogue-like játékot. Prémium kategóriás játékként mikro tranzakciókra egyáltalán nem kell számítanunk a megvétele után, csupán élveznünk a kihívásokkal teli dungeon-t. Ide kattintva tudjátok megnézni a részletes tesztet.

Shinsekai: Apple Arcade kínálatát bővíti ez az idén bemutatott platformer, amiben egy mélytengeri búvárral kell felderítenünk egy baleset helyszínét, természetesen mélyen a víz alatt. Látványos és hangulatos világa miatt az idei év egyik legkülönlegesebb játéka a Shinsekai. Bővebb információ ide kattintva

Knighthood: A Kings Stúdió által fejlesztett Knighthood az egyszerű, de összetett körökre osztott stratégiai játékok idei jeles képviselője, hiszen személyre szabott ügye fogyott karakterünkből, a környék legvagányabb bajnokát képezhetjük ki, mindezt úgy, hogy hatalmas szörnyekkel harcolunk, különös kalandokon át, amik egy-egy városba, vagy egy sötét barlangba vezetnek minket. Poligon stílusú grafikája, egy nagyon hangulatos atmoszférát teremt a játéknak. Ide kattintva tudjátok elolvasni a részletes tesztet.

MudRunner Mobile: A PC-n és Konzolokon elhíresült Spintires már mobilokra is megjelent. Prémium kategóriás játékként, szinte egy az egyben a jól megszokott MudRunner élményt kapjuk. A grafikából kicsit visszavettek a mobilos verzióban, de a remek fizikát tökéletesen visszakapjuk, leszámítva a belső nézetet, de már kontrollertámogatással. Részletes teszt ide kattintva.

Hijacker Jack: A Magyar fejlesztők által készített élőszereplős FPS, a Hijacker Jack az év elején debütált App Store-ban és Play Áruházban egyaránt, ami ingyenesen letölthető, és reklámokért cserébe az egész játékot végig tudjuk vinni mikrotranzakciók nélkül is. Hamarosan pedig Steam kínálatát is bővíteni fogja ez a különleges játék, amihez magyar felirat is társul. Bővebb információ ide kattintva.

Atom RPG: App Store-ban már a 2020-as évek elején megjelent, míg Android felhasználóknak csak az év végén lett elérhető az orosz fejlesztők munkája által dicsérhető Atom RPG, ami izommetrikus nézetben és szépen kidolgozott grafikájával teljesen új köntösben mutatja be a Fallout 2 által megszokott játékmenetet. Bővebb információ ide kattintva.

Brawlhalla: PC és konzolok után végre mobilokon is elérhető az Ubisoft oldalnézetes verekedős játéka, amiben rengeteg játszható karakter, izgalmas multiplayer mérkőzések, crossplatform lehetőség és kontrollertámogatás található. Ingyenesen elérhető App Store-ból és Play áruházból egyaránt. Bővebb információért kattintás ide.

Cluck Night: Az aszimmetrikus multiplayer játékok inkább horror elemekkel vannak megspékelve, mint a horrorfield, a Dead by Daylight, vagy az Identity V. Ezért számít ebben a műfajban különlegességnek a 2020 év elején megjelenő Cluck Night, ami inkább humoros elemeivel próbál meg élményt varázsolni a csirkebőrbe bújt játékosoknak. Bővebb információért kattintás ide.

Shadow Fight Arena: Az 1v1 Fighting Game kedvelői is kaptak egy különlegességet a 2020-as évben, hiszen a Shadow Fight első három része után megjelent az Arena is, ami a multiplayer játékokra összepontosít. Az eddigi részekből megszokott izgalmas harcrendszer, különféle közelharci fegyverek, és látványos grafika várja azokat, akik tesznek egy próbát a Shadow Fight Arena-val. Bővebb információért kattintás ide.

Raziel: Az izometrikus nézetű Hack-and-Slash stílusú RPG-k közül a Diablo Immortal a legvárományosabb, viszont bizonytalan megjelenésére való tekintettel kifejezetten jól jönnek az olyan jellegű játékok, amik legalább kicsit képesek csillapítani szomjunkat. Főleg ha ennyire jól sikerülnek mint a Raziel. Bővebb információért kattintás ide.

Bonfire 2: A klasszikus stratégiai játékok elemeit hordozza magában a Bonfire 2, amiben telepeseink gazdaságáról és túléléséről kell gondoskodnunk, hiszen minden éjszaka ádáz fenevadnak támadnak szerény kis városkánk lakóira. A játék ingyenesen letölthető, de csupán egy demó verziót kapunk, utána a teljes játékélményért meg kell vásárolnunk az egész játékot, viszont onnantól kezdve mikrótranzakciókra sem kell számítanunk, illetve az épületek elkészülésére sem kell órákat várni. Csúnyácskának ható grafikája is a régi mesék hangulatát tükrözi. Bővebb információért kattintás ide.

Sky Combat: Igazi modern égi háborúkat vívhatunk a Sky Combat című multiplayer lövöldében, ahol szépen kidolgozott grafika és izgalmas csaták várják, az arra érdeklődőket. Egyelőre csak Androidos felhasználóknak. Bővebb információért kattintás ide.

Minimax Tinyverse: A Clash Royale alapjaira helyezett 2020-ban megjelenő Minimax Tinyverse kifejezetten ínyenc falatnak számíthat azoknak, akik már esetleg kicsit unják a fent említett Etalont. Hiszen a Minimax Tinyverse-ben egy ügyesen kidolgozott kerettörténet, két mókás frakció, és rengeteg humoros elem gazdagítja azokat, akik tesznek egy próbát ezzel a valós idejű online stratégiai játékkal. Részletes tesztért kattintás ide.

Ticket to Earth: A körökre osztott stratégiai játékok között is érdekességnek számít a Ticket to Earth, amiben egy amolyan színre szint módszerrel tudunk lépni, illetve támadás pontokat gyűjteni magunknak. Mindezt egy nagyon érdekes több epizódos történetre bontva. Prémium kategóriás játékként, a 2020-as év egyik legjobb stratégiai játéka lett a Ticket to Earth. A részletes tesztet ide kattintva tudjátok elolvasni.

Grayland: Ingyenesen letölthető, varázslatos zenével ellátott platformer, amiben Flippy Birds-höz hasonlóan kell az akadályokat leküzdenünk. A hangulat garantált, amihez egy érdekesen kibontakozó történet is párosul, Android és iOS felhasználóknak egyaránt. További információért kattintás ide.

Stranger World: A Túlélő stratégiai játékok igen csekély táborát erősíti a Stranger World, amiben egy távoli bolygón kell túlélnünk választható hőseinkkel, akiknek különleges képessége, hol a gyűjtögetést, hol az építkezést, hol pedig a harcolást erősítik. Határozottan érdekes, bár komoly nehézségekre számítani kell a játék folyamán. Részletes információért kattintás ide.

Real Rally: Egy ingyenesen letölthető Rally szimulátort tisztelhetünk a Real Rally-ban, ahol a különböző időversenyeken felül, drift futamokat is csapathatunk, az ismert országok egyikében. Egyelőre csak Play Áruházban érhető el. Bővebb információért kattintás ide.

Forza Street: A Kétgombos irányítással ellátott autós játékok egyik kiemelkedő alkotása a 2020-ban megjelenő Forza Street, ami nem kapott túlságosan jó fogadtatást, mégis azt kell, hogy mondjam, a maga stílusában kiemelkedőnek számít, hiszen gyönyörűen kidolgozott grafika és az izgalmasan megalkotott versenyek olyan hangulatot teremtenek, amik csak nagyon kevés autós mobiljátéknál köszönnek vissza. Részletes teszthez kattintás ide.

Különdíj

Area F2: A CQB shooter-ek első igazán jól sikerült produkciója volt az Area F2, ami sajnos jogi procedúrák miatt nem maradhatott sokáig az áruházak polcain, mégis a hihetetlenül izgalmasan kidolgozott játékmenet miatt vitathatatlanul, az idei év egyik legjobb játéka volt az Area F2! A részletes tesztet ide kattintva tudjátok elolvasni a játékról.