Survival Heroes Beta - Teszt - MOBA Royale? Annyira abszurd, hogy még működhet is

2018.10.12

A Snail Games USA Inc. (Blade Reborn, Taichi Panda, Tales of Gaia) fejlesztői Beta verzióban elérhetővé tették bizonyos felhasználók számára a legújabb MOBA alapokra épülő Battle Royale játékukat a Survival Heroes-t, amiben a Battle Royale alapokat kicsit megvadítja a MOBA féle meccsek közbeni fejlődésrendszer, és persze a fegyverek skill-jei, mindezt izometrikus nézetben, egy fantasztikus térképen.  

Már első pillanattól fogva érezhetjük, hogy egy igényes játékról van szó, ha elindítjuk a Survival Heroes-t, szépen kidolgozott menü és rengeteg választási lehetőség vár minket már a Beta verzióban is. Változtathatjuk karakterünk kinézetét, akár minimálisan, de bizonyos összegért nagyon vagány outfit-eket tudunk vásárolni magunknak, akár legyen az robot, kalóz, vagy bandita. Viszont a Beta futása alatt is folyamatosan érkeznek az új karakter kinézetek.  A különböző fegyverek skin-jeit is lehet változtatni, bár sok fegyver csak egy bizonyos szint után érhető el. Az elejétől kezdve rendelkezésünkre áll a nyíl, számszeríj, kard, bárd (amivel még egy medvét is meg lehet idézni) varázsbot, varázsgömb, és varázsjogar (amivel hörcsöggé tudjuk változtatni kis időre az ellent). Saját profilunkat is teljes mértékben személyre tudjuk szabni, még saját fényképet is feltölthetünk profilképünkhöz, illetve a nemzetiségünket is kiválaszthatjuk, amit folyamatosan látni lehet harc közben is. Ahogy fejlődünk, Rune-k is elérhetővé válnak számunkra, amikkel még egy picit erősebbé tudjuk tenni karakterünket. A szokásos Event-ek és Leaderboard mellé, egy spectate menüpont bekerült, ahol a legjobb játékosokat tudjuk nézni illetve barátainkat is. A beállítási lehetőségek is nagyon jól személyre szabhatóak akár a grafikát nézzük, akár az FPS számot, vagy a felbontást, mind változtathatóak, de 3 alapgrafikai beállítást is nézhetünk magunknak mint a Classic, Dark, vagy Magic.

A Beta verzióban már lehetőségünk volt kipróbálni a Double Queue-t ami a duo módnak felel meg, emellet természetesen kipróbálhatjuk a Solo és a Team lehetőséget, ahol akár 4 haver is alávetheti magát az ádáz harcoknak. A mikrofon és a hangszóró hibátlanul működik, nem laggol, teljes mértékben érthető amit társunk mond nekünk játék közben is. Így felkészülve merülhetünk alá a 60 fős "kik ha nem mi" harcoknak.

Na nézzük is, hogy nézz ki egy MOBA Royale működés közben: adott a térkép, amit ezzel a motoros léghajóval szelünk át néha elég abszurd irányokba. Ha kiválasztottunk számunkra szimpatis ugrászónát, akkor nincs más dolgunk mint maga az ugrás. Ha Duo-t játszunk érdemes társunk közelében maradni, mert ketten is néha igen kemény dolgunk lehet, akár 1 karakter ellen is, és itt jön be a MOBA érzés a játékba, mivel nem csak hús-vér játékosok ellen kell harcolnunk, hanem NPC ellen is. Így tudunk egy adott játékban a leggyorsabban fejlődni, pont úgy ahogy azt a jól működő MOBA-kból már megszoktuk. Szintünket még loot-olásssal is tudjuk növelni, amivel komoly pajzs-szettet, vagy még komolyabb fegyvereket tudunk bezsákolni.  Ezáltal kitapasztalhatjuk, hogy mennyi idő után, milyen magast szint kell tartanunk.  Mivel, ha nem fejlődünk, akkor hiába van nálunk a legjobb fegyver a játékban, túl sokra nem fogunk menni egy 10-es szintű játékos ellen. Viszont legalább annyira fontos, hogy egy jó harci eszköz legyen a birtokunkban, érdemes kitapasztalni melyik fegyver áll a kezünkre leginkább, mert a különböző skill-ek miatt, igen összetett támadásokat tudunk végre hajtani, akár az NPC-eket is oda csalva még nagyobb borsot törve rivális játékosunk orra alá. 

Összességében a Smart Mobile Games csapata állva tapsolja meg a Snail Games USA Inc. fejlesztőit, mert nem kis fába vágták a fejszéjüket azzal, hogy a két legnépszerűbb játékstílust boronálták össze. Az ilyen próbálkozásokból igencsak nagy bukta szokott lenni, viszont a Survival Heroes fejlesztői nagyon szépen átugrották az eléjük gördülő akadályokat, ezáltal is megalkotva az első igazán jól működő MOBA ROYALE játékot. A Hivatalos facebook oldalon kaptunk egy App Store linket, ami által kiprobálhatják az iOS-os felhasználók is a Beta verziót. Play áruházban viszont sajnos csak előregisztrálni lehet a játékra. Hamarosan több videóval is érkezünk ezzel a játékkal kapcsolatban, mert erősen ajánljuk a figyelmet neki.