Super Starfish - Teszt - Ússzál Smoko! Ússzál Kicsi hal!

2018.08.03

a Super Starfish, már egy hete megjelent Android-ra és alig pár napja elérhető iOS készülékekre is, ez az igen egyszerű, de annál nagyobb függőséget okozó játék, amiben újszülött vízi lényeket irányíthatunk. 

Elsősorban a fiatalabb korosztályt célozzák meg játékukkal a Protostar fejlesztői, de a nehézsége miatt nem csak a kisebb akvaristáknak fog örömet szerezni ez az alkalmazás. A játék két részre bontható, az egyikben akváriumunkat szépítgethetjük, növényekkel, plusz élőlényekkel, illetve a vulkánt is itt tudjuk használni, amire még később kitérek, hogy mire jó nekünk. 

A második játékrészben, pedig az általunk kiválasztott tengeri lénnyel kell felúsznunk a képernyőn, úgy, hogy csillagokat, csigaházakat, illetve drágaköveket, vagyis moonstone-t gyűjtünk, úgy, hogy kikerüljük a velünk szemben érkező gömböket. Ez így nagyon egyszerűen hangzik, pedig nem az. Mivel a gömbök mozgása változó, van amelyik lassabb, van amelyik gyorsabb, van amelyik egy helyben áll, van amelyik mozgásban van, és bizony vannak olyan nagyok is, hogy alig fér el mellettük újszülött vízi barátunk. Ahogy egyre messzebb jutunk, egyre nehezebb részekbe ütközhetünk, nem csak a gömbök elől kell manővereznünk, hanem óriás gyémántok, illetve lézernyalábokat is ügyesen kell tudnunk kikerülni. 

Akváriumunkban található egy Vulkán, ami az új tárgyaink és lényeink beszerzésére szolgál. 200 csigaház ellenében, a kiválasztott, már meglévő kis állatkánk beleúszik a vulkánba, mire a mi parancsunkra kilővik őt, aki addig addig úszik pattog mint egy viziflipper, amíg el nem éri a vulkánba tárolt ajéndék valamelyikét, szám szerint 5-öt. De vigyázzunk mert ha üres részbe esik a halunk, akkor bizony a 200 csigaház kidobott "pénz" volt, mivel akkor semmit sem kapunk. Tehát ha már csak elérhető ajándék van a vulkánban, ne költsük rá az összes csigaházunkat, mert 24 óránként újra feltöltődik különböző ajándékkal a mi kis vulkánunk. 

A fajok listája egy akváriumos játékhoz képest elég bőséges. A Rengeteg halon kívűl még ráját, medúzát, tintahalat, rákot, teknőst is irányíthatunk, amikből legalább 5 különböző faj fedezhető fel a játékban, akik szintén akváriumunk szépségét növelhetik. 

Összességében a Super Starfish, egy könnyed, nagyon szerethető, kedves kis játék, minimális rage-el. A grafika magában is fantasztikus, a fények, a füstök effektjei mind-mind bámulatosan festenek, még könnyebben elterelve figyelmünket a kikerülendő tárgyakról. Viszont amint újra Chill-be hoz minket akváriumunk nézegetése, indulhatunk újra valamelyik kis tengeri élőlényünkkel, hogy újabb rekordunkat dörzsöljük a facebook-on keresztül valamelyik haverunk orra alá. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról: