Super Mecha Champions – Egész jó lett az új frissítéssel.

2021.01.14

A Super Mecha Champions-ról régóta cikkezem, hiszen még a nehézkes indulás ellenére is, és a kiérdemelt "lagtanya" cím ellenére is azt vallom, hogy egy nagyon érdekes és újszerű Battle Royale, ami tele van érdekes ötletekkel. Folyamatosan fejlődik, amit mi sem bizonyít jobban, mint a nem olyan régen érkezett update, amivel, szemmel láthatólag is sok változáson ment keresztül a játék. Legnagyobb örömünkre a lag is visszacsökkent minimális szintre. 

A Rossz hír az, hogy sajnos még egyelőre nincs európai szerver, így Amerikain is a Ping értéke 130 MS körül van, viszont az én készülékem általi tesztek alatt nagyon minimális lag-ot tapasztaltam. Sőt azt kell, hogy mondjam, egész egyenletes lett a játékmenet. 60 FPS-t a beállítások ellenére is nehéz volt kicsikarni, viszont a harcokban máris visszaesést tapasztaltam. 

Újításnak számít még a Modify is, ami külön menüpontot kapott, és 3 támadó illetve 3 védő skill-t tudunk aktiválni. Ezáltal viszont egész jó kis buildeket tudunk építeni Mechánknak. Ezen felül viszont a megvásárolt skineket festeni is lehet, ami túl nagy szabadságot nem enged, de legalább az alapszínek árnyalatán változtathatunk. Külön matricákat is tudunk már szerezni, amikkel szintén Mechákat díszíthetjük, ezáltal is még jobban személyre szabva. Pilótánkat pedig különböző esztétikai tárgyakkal csinosíthatjuk, ami lehet akár pisztolytáska, kalap, vagy bukósisak.

Néhány óra játék után viszont örömmel tapasztaltam, hogy a célzási mechanikát is megváltoztatták a játékban, amitől sokkal dinamikusabb lett az egész scope-os célzás. Sajnos néha hitbox csúszást lehet tapasztalni, de a Mecháknál alig észrevehető, inkább csak a pilótáknál zavaró. Folyamatosan bővülő Mecha és pilóta állomány is arra enged következtetni, hogy azért foglalkoznak a játékkal, amitől csak egyre jobb lesz. 

A Játékmenet is tempósabb lett összességében, így Battle Royale mobiljátékokban nagyon ritkán tapasztalt Epic harcokban vehetünk részt, akár Mechaként, akár pilótaként. Erősen ajánlom nem csak az Anime stílus kedvelőinek. Részletes tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.