Space Pioneer Teszt

2018.06.24

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta a felfedezés érzése, a kíváncsiság, a bizonytalanság, és végül a siker, amit egy egy új terület felfedezése jelent. A Space Pioneer-ben a jövőnk egyik ilyen hős felfedezőjét alakíthatjuk, nem kevés akcióval felturbózva, mivel a Space Pioneer megjelent már iOS-ra és Android-ra egyaránt.

Az univerzum egy nagyon veszélyes hely, amit a modern Space Pioneer-eknek kell kitakarítaniuk. Nem túl hálás a feladat, de korunk minden lehetősége adott, hogy sikerre vigyük a feladatokat. A Space Pioneer alapvetően egy oldal felül nézetes lövölde, ami rajzfilmes grafikával, mégis elég szépen kidolgozott környezettel vár minket. Mivel a Space Pioneer-ben olyan környezet vár ránk amilyen típusú bolygón éppen tartozkodunk, lehet az havas, sivatagos, dzsungeles, zord sziklás bolygó, amik életkörülményeihez az élőlények is alkalmazkodtak. Pl a jeges planétán Jeti szerű hószörnyek törnek az életünkre, míg a sivatagos világban inkább robot szerű lények támadnak ránk. Minden enemy más-más jellegzetes vagy éppen speciális támadással tör az életünkre.

Szerencsére azért van segítségünk is. Akit én a legmókásabbnak tartok az egy kis robot bogár aki egyenletes lövésekkel segíti munkánkat és folyamatosan a nyomunkban van. Nem a legnagyobb segítségünk, de mégis jó, hogy van velünk valaki ezeken az idegen bolygókon. A többi támogatásunkat mind az űrbázisról kapjuk, amit nekünk kell fejlesztenünk, pont úgy, ahogy felfedezőnk képességeit, akár a HP szintjét, sebességét, vagy éppen a fegyverének a cooldown idejét. Ha megfelelő szintre fejlődünk 5 segítség áll a rendelkezésünkre: kézigránát, lekérhető turret, health pack, sugárhajtású csizma, aknák, és légvédelem. Viszont ezekből csak 3-at vihetünk magunkkal, ezért érdemes figyelembe venni, hogy melyik égitesten, milyen ellenségek ellen melyik képességek illetve melyik fegyverek a leghasznosabbak. Mivel fegyverből is van egy pár, szám szerint 7 db. A tipikus fegyverek is megtalálhatóak mint az Assault Rifle vagy a Shotgun, de olyan különleges jövőbeni fegyvereket is kipróbálhatunk mint a Tesla Gun, vagy a Hand Cannon. Sajnos nem áll az összes rendelkezésünkre egyből, ahogy a skillekből sem, de ahogy fejlődünk folyamatosan kapjuk az új eszközöket a repertoárunkba.

A Space Pioneer egy összetett, izgalmas, és pörgős akció játék, egy rajfilmes grafikával ellátott világban, ahol az ismeretlen bolygók közbeni harcok garantálják, hogy hosszú ideig büszkén viseljük a Galaxisok felfedezője címet.

Nézzétek meg teszt videónkat a játékról itt: