Solar Explorer: New Dawn – Play Áruházban és App Store-ban is elérhető

2019.07.26

Kevés olyan játék van, nem csak mobilplatformon, ami az űrutazás rejtelmeit mutatja be reális alapokon. PC-n például ki lehetne emelni a Kerbal Space Program című alkotást, ami Magyarországon is szép rajongó táborra tett szert, asztrofizikát igénylő játékmenete ellenére is, vagy inkább pont emiatt, de rétegjáték mivoltával szemben is egyre népszerűbb hazánkban ez a szimulátor. A  Solar Explorer: New Dawn, 2018-as PC-s megjelenés után, pedig pont ennek a stílusnak próbál megfelelni mobil környezetben, aminek egyszerűbb kivitelezése ellenére is kellemes kis játékot sikerült a nagyközönség elé tárni.

2047-ben járunk, ahol az emberiség egyetlen jövőképe az, ha más bolygón próbál meg kolóniát kialakítani a mi közreműködésünkkel. Ehhez pedig szükségünk van a szonda eljuttatására az adott égitestre, ami első küldetésünk a viszonylag közeli Hold lesz. Később pedig más távoli rendszerek bolygóit is fel felfedezhetjük, az emberiség jövője kapcsán. 

Rengeteg lehetőség adott a játékban, ami csupán a fejlesztők fantáziáján múlik, hogy meddig mertek elmenni, ami még belefér ebbe az apró kis mobiljátékba. Play Áruházban és App Store-ban is egyaránt elérhető, de a Prémium alkalmazások kategóriájába tartozik, ami annyit tesz, hogy körülbelül 1200 Forintnak megfelelő összegért tudjuk letölteni az adott áruházakból. Hamarosan részletes teszttel is készülünk nektek, addig viszont nézzétek meg bemutató videónkat az első pillanatokról.