Saving Mikey – Magyar feliratot kapott ez a szöveg központú kalandjáték

2019.03.09

A Saving Mikey - Peter Balogh - Uplezz produkciója, ami egy sztori orientált kalandjáték, ahol a veszettségnek egy alfaja támadta meg az embereket, akik zombi szerű lényekké változtak. A történetben a hős mi magunk vagyunk és telefonunk üzenetei segítségével tudunk kommunikálni a bajba jutott túlélőkkel, akiket valamilyen módon a menedékhez kell navigálni, miközben elég félelmetes és fura helyzetekbe kerülnek. 

A játék megjelenésekor nem volt elérhető a Magyar a felirat, de szerencsére nem is kellett sokáig várnunk és már Magyar nyelven élvezhetjük ezt az igazán érdekes kalandjátékot. A nyelvezet kiválóan van felépítve, szinte érezzük a kialakult feszültséget egy két helyen olyan részlet gazdag a leírás, hogy az az érzésünk lehet, mintha egy kalandregényt olvasnánk nem pedig egy történet központú játékot. 

A Story lényege, hogy a címszereplő Mikey-t kell, átjuttatunk a menedék zónához, aki elég fura szituációban volt, amikor felvette a kapcsolatot velünk. 9 éves létére, nem csoda, ha szüksége van a segítségünkre és folyamatos kommunikációban vagyunk vele. Érdekes játék, ami nem korszakalkotó, de a Magyar felirat miatt mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát, ugyanis 200-300 Ft körüli összegért lehet megvásárolni, ami valóban egy jelképes érték, egy ilyen jól kidolgozott játékért. Részletes tesztünk hamarosan, addig nézzétek meg Gameplay videónkat a játékról.