Samurai 2 Vengeance - Teszt - Ronin a jogfosztott szamuráj

2018.07.16

A Samurai 2 Vengeance egy érdekes látványvilágú, sajátos stílusú, néhol elég brutálisra sikerült Hack-and-Slash játék, ami körübelül 1000 Ft-ért elérhető iOS és Android készülékekre egyaránt.

A Madfinger Games konyhájából került ki a játék már 2011 Júniusában, viszont idén július 8.-án jött hozzá a legújabb update, ami arra enged következtetni, hogy a készítők mai napig foglalkoznak a játékkal. Érdemes is mert, grafikában egy nagyon sajátos látványvilágú játékot kaptunk, de nem csak a grafika miatt érdemes odafigyelni rá. 

A történet egyszerű egy szamurájt alakítunk aki szülőfaluja ellen elkövetett sérelmekért ígért bosszúját teljesíti. Túl sok bevezetőt nem kapunk, amit elkezdjük a játékot, egyszerűen már az ellenséges területen találjuk magunkat, arra sem hagyván időt, hogy kardunk vércsatornáját megtisztítsuk. Sebaj, hisz rutinus harcosként, hamar felvesszük a harcot a többség ellen. A játék irányítása nem bonyolult, a baloldali irányító panelen kívűl, még kétfajta támadás és egy dodge, vagyis bukfenc gomb áll a rendelkezésünkre. X-el jelöli a kezelőfelület a kis támadást, kör pedig a nagy támadást, az örvény jel, pedig a kitérést dodge formájában. Ez a három gomb áll rendelkezésünkre, ezek által kell néha az eléggé unfair meccseinket lejátszani. Hogy miért unfair? Gyakran előfordul, hogy bizony nem kis túlerővel találjuk szembe magunkat, amikben lehetnek, felvértezett harci díszben tündöklő szamurájok, de lehetnek ijászok, vagy két kardos pörgős örültek. Természetesen mindegyik enemynek saját kiiktatási módszere van. 

Az alap kékruhás szamurájokat egyszerűen a gyors támadással, x-el érdemes ártalmatlanná tenni, míg a pajzsosok mögé kell jutnunk és onnan hátba támadnunk, az íjászok ellen szinte bármi hatásos, de őket kell a leghamarabb kiiktatnunk, mert észre se vesszük mekkora kárt okozhat életcsíkunkban. A Boss-oknak is megvan a saját módszerük, hogy ártalmatlanná tegyük őket, van amelyiket egész nehéz rájönni, hogy mikor érdemes őt támadni. 

Ha ügyesen használjuk szamuráj kardunkat, azt a játék Karma ponttal jutalmazza, amikért kombókat venni, illetve HP szintünk maximális értékét tudjuk növelni, szükségünk is lesz rájuk, mert ezeken kívűl az egyetlen segítségünk a véletlen szerűen történő kivégzések, akik a bossokat leszámítva mindenkinek azonnali halált okoz.

Végeredményben a Samurai 2 Vengeance egy nagyon addiktív játék aminek függőségének kulcsa a nehézségben van, azért nem egy Dark Souls-ra kell gondolni, viszont megköveteli a játékostól a kitartó erőfeszítéséket. A fantasztikus zene, a hangok, a grafika pedig gondoskodik róla, hogy mindig visszatérjünk az adott kihíváshoz. Nézzétek meg bemutató videónkat: