Rally Legends - Teszt

2018.06.29

A kezdetleges grafika, és a fix kameranézet ellenére is elég ígéretesnek tűnik a Zanna legújabb játéka a Rally Legends.

Alig 1 hónapja jött ki a legújabb rally játék mobil készülékekre a Rally Legends. Első ránézésre is, elég gyenge a grafika, még ha ráfogjuk, hogy csak rajzfilmes, akkor is. Viszont aki el tud vonatkoztatni a rossz grafikától, és képes legyinteni a látvány okozta kellemetlenség felett, akkor egy igen nehéz, és szimulátor jellegű rally játékot kap. Hogy miért is?

Az összes legendás rally autó bemutatkozik a játékban, kezdve a Renault Alpine-al, át a BMW E30-on, egészen a Lancia S4-ig. Igen bizony a Gyilkos "B" kategóriából is szép számmal vannak felsorakoztatva gépsárkányok. Az autók valós adatokkal rendelkeznek, módosíthatjuk verseny előtt a gumik típusát, a felfüggesztés magasságát, illetve keménységét, és persze a váltó áttételét is. 15 különböző területen mérhetjük össze tudásunk a rally legjobbjaival, köztük a leghíresebb szakaszok, mint Finnország, Görögország, Norvégia, Kenya, Ausztrália, Új-Zéland, Indonézia, Skócia, Olaszország, Franciaország, Kanada, és az összes helyszínt nem is említettem. 

Amikor először indítjuk a játékot érdemes a beállításokkal kezdeni, és személyre szabni az írányítást, a képernyő felbontását, hogy utána már teljes odaadással álljunk be a rally világába. Elsőnek nem is enged a játék egyből versenyezni, pár gyakorló feladatok kell a Driving School-ban elvégezni. Olyanokat mint az elindulás, mivel az sem olyan egyszerű: A számláló ha elkezd számolni, már nyomhatjuk is a gázt, de elindulni csak a kuplung gomb lenyomásával, pontosabban felengedésével tudunk. Ha sikeresen elvégeztük az iskolát már indulhatunk is első rally bajnokságunkra. 

Kiválasztjuk a megfelelő helyszínt, vagyis versenyt, ahol próbára szeretnénk tenni autóvezetői képességünket, illetve kiválasztjuk vasparipánkat, amit jobb esetben nem az árokból fogunk kikukázni. Ha ezzel megvolnánk beállítjuk az útviszonyokhoz mérten a gumikat, felfüggesztést, váltót, és már indulhatunk is. Az első pár kanyar után érezzük, hogy ez nem az a mobil autós játék amit eddig megszoktunk. Itt bizony ügyelnünk kell, hogy megfelelő sebeséggel menjünk be abba a kanyarba, különben vagy egy fával, vagy az árokkal kerülünk közelebbi kapcsolatba, és biztony csak bűntetés ellenében raknak vissza az útra. Igencsak vigyázzunk mert a kocsik törnek, nem kicsit, nagyon. A Legkisebb koccanás is nyomott hagy a kasznin, de nagyobb sérülés eléggé  befolyásolják az autó egyenletes működését, például csúszik az autó, vagy teljesen kormányozhatatlan. A mitfahrer hiánya nekem nagyon zavaró volt, viszont a rally-s játékokból megszokott kanyar nehézség jelzők megvannak, működnek, de úgyis nekünk kell ráéreznünk, hogy milyen kocsival mennyivel tudunk bevágódni egy-egy kanyarba. 

Ha összességében nézzük a Rally Legends mobiljátékot, akkor egy igen tartalmas, szinte szimulátorra emlékeztető valósághű fizikával ellátott rallys játékról beszélünk. A gyenge grafika a mai világban igencsak kifogásolható, pár apró hiba van a játékban, viszont akik szeretik a kihívásokat, a valódi vezetési élményt, és a rally hangulatot, azoknak nagyon hamar a szívébe lophatja magát ez az apró kis játék. Nézzétek meg bemutató videónkat: