PUBG Mobile – Érdekes változásokat hoz a 0.15.0 Update

2019.09.20

Hamarosan megérkezik az új frissítés a PUBG Mobile játékba, ami a 0.15.0-ás számot fogja viselni. Mi viszont ki szeretnénk emelni egy-két újítást, ami mindenképpen érdekes lehet a játék mechanikáját tekintve. Néhány dolog viszont egyáltalán nem lesz ismeretlen a több platformon játszó PUBG player-eknek, ugyanis néhány újítást a PC-s nagytestvérétől kap a PUBG Mobile. Nézzünk is meg pár érdekességet:

Elsősorban új fegyvert a DEAGLE szerepében kapunk, amihez ugyanolyan lőszer kell, mint az eddigi pisztolyokhoz: .45 kaliber, viszont armor átütésében nagyon hatásos lesz. Szintén modosítható lesz akár lézer irányzék, akár tár kapacitás változtatásról legyen szó, illetve két alap scope közül is választhatunk, hogy melyik lesz számunkra az ideális. 

Új járművet is kapunk, a BRDM páncélozott harckocsival már találkozhattál a PUBG PC-s verziójában, de hamarosan a mobilos változatban is használhatják a játékosok, ami azért okozhat komoly problémát. Lehívása is csak flare gun-al lehetséges, amit ha sikerül megszerezni, egy gyors lövés az égbe, és már várhatjuk is harckocsinkat, amivel még a vízben is tudunk haladni, bár elég komoly sebzés ellenében.  

A mobilos verzióban eddig is találkozhattunk üzemanyag kannával, és kinek ne jutott volna eszébe, hogy bele eresszen egy kis ólmot a robbanás reményében. Ez a kis álmunk az új update-el valósággá válik, ugyanis képesek leszünk ezek után robbanást előidézni, hogy ha megküldjük skuloval. Szóval csak óvatosan a véletlen tüzeléssel épületen belül, főleg ha üzemanyag kanna is van abban az épületben. 

Az új frissítéssel most már olyan helyekre is felmászhatunk (grab) ahova eddig nem volt lehetőségünk, új Camp helyeket adva azoknak a játékosoknak, akik erre igazán vevők. A kínai PUBG-ben már működik a becsúszás (sliding) is, amihez külön gomb is jár, és ez által a rusholásban harcedzett katonák jutnak egy kis előnyhöz. 

Az Erangel Map már a 0.14.0-es update-ben megkapta a grafikai, technikai újítást, de egyelőre csak béta verzióban érhető el. Viszont ha minden jól megy a tesztelés alatt akkor valószínűleg a 0.15.0-ás Update-ben már játszhatunk is rajta.

Utoljára, de nem utolsó sorban említeném meg a Mechanic's Toolbox-ot, ami által már szétlőtt, lestrapált járműveinket javíthatjuk meg vele. Hogy érdemi haszna lesz-e ennek a kis felszerelésnek, azt így előre nem tudom megmondani, de majd élesben kipróbáljuk. 

Ezekkel az újításokkal a PUBG Mobile újabb lépést tett annak érdekében, hogy játéka még mindig megmaradjon a legnépszerűbb mobiljátékok között. Sőt pletyka szinten hallani, hogy a helikoptert és a rocket launchert is tervezik beletenni a PUBG Mobile-ba. Hivatalos információ egyelőre nincs az új update érkezéséről, de elképzelhető, hogy az új Seasson előtt már megkapjuk, ami november 7.-én kezdődik.