King of Hunters - Teszt - a legújabb mobilos Battle Royale játék

2018.09.01

Amíg a Project: Battle Alpha test-je zajlik, addig a NetEase Games kiadatlan formában elérhetővé tette bizonyos Android felhasználók számára a King Of Hunters-t ami egy középkori Battle Royale játék, és eddig bizonyos tehcnikai hibákat (lag, néhány bug) leszámítva határozottan jónak tűnik.

Rengeteg MOBA stílusú játék is megpróbálta a Battle Royale játékmódot belevinni alkotásukba, emlékezzünk csak a Mobile Legends: Bang Bang Survival módjára, ami nem volt rossz, de azért a karakterekre épülő fegyverek nem adták meg az igazi battle royale érzést, viszont a MOBA-k által megszokott komoly taktikát pedig elvesztette. Szerencsére a King of Hunters-ben nem erről van szó, mivel a szabályrendszer inkább a Battle Royale játékok irányába hajazz Diablo köntösben.

Ezért is emeltem ki inkább a Diablo-t összehasonlítás képpen, mivel itt ugyanúgy mint a diablo 1-ben csak 1 karakterünk van, és a fegyverek változtatják harcstílusát, pontosan így van ez a King of Hunters-ben is. Több fegyver áll a rendelkezésünkre, Kard és pajzs, Píka, Kalapács, Tőrök, Számszeríj, amikhez saját harcrendszer párosul, feltéve, ha időben megtaláljuk a fegyvereket, valamint a hozzá illő kis csinos páncélzatot. Játék közben találhatunk a gyógyító potion-ok mellett még mérgező, fagyasztó vagy robbanó főzeteket, amiket az ellenségre dobva megmérgezhetjük, lelassíthatjuk, vagy felgyújthatjuk őket. 

Érdekes elgondolás egy Battle Royale játék a középkorban, amit egész jó megoldással sikerült telepakolni a NetEase fejlesztő csapatának. Gondolok itt például, hogy Sárkányháton érkezünk a map-ra és zuhanás közben a leérkezés előtti pillanatokban egy repülő hárpia szerű lény segít nekünk a földetérésben. A korhoz hűen itt autó helyett lóval tudunk közlekedni, aki néha nagyon is jó barátunk lesz mikor későn vesszük észre, hová szűkül a map, illetve ha el kell menekülnünk egy komolyabb ellenfél elől. 

Érdemes kicsit taktikásan játszani a főzetek dobálásal, illetve a fegyverek speciális támadásaival, mivel a pikával képesek vagyunk egyik oldalról a másikra dobni ellenfelünket, addig a számszeríjjal messziről is levadászhatjuk őket, míg a kard pajzs kombinációval le is tudjuk stun-olni pár másodpercre az ellenfelünket, ezek által értékes előnyre szert tennünk a harcban. 

Összességében a King of Hunters egy szuper kis játék lett remekül ötvözve a középkori fantasy hack-and-slash-eket a modern battle royale játékokkal, amiben azért hibának tudnám felsorolni a kis map-ot, azt a néhány apró Bug-ot a ló irányításánál, illetve a lag-ot néha amikor több player van a képernyőn. Viszont a harcok élvezhetőek, a grafika szép, a térkép jól kidolgozott, szóval ha azt a pár kis hibát kijavítják akkor bizony méltó helyet foglal majd el a Battle Royale játékok piacán, már nagyon várjuk, hogy kipróbálhassuk a teljes verziót mert megjelenése még idén ősszel várható iOS és Android rendszerű készülékekre egyaránt.