Omega Vanitas MMORPG – Régi stílusú Survival játék érhető el Play áruházban és App Store-ban egyaránt

2020.07.08

Már évek óta elérhető Play Áruházban és App Store-ban ez a DM Studio által kiadott sivatagos, poszt apokaliptikus túlélő játék, ami sok elemét tekintve az igazi régi stílusú survival játékokat hozza el nekünk, nem csak grafikai megvalósításban. Azóta is rengeteg nagyobb update és kisebb javítások is érkeztek hozzá, mint pl a Blood Arena, vagy a Deep Oasis. 

Ha elindítjuk a játékot, máris szembe tűnik a pixeles, szinte retro stílusú grafika, ami ma már csak bizonyos réteget tud megmozgatni, ám ezen felül azért van benne néhány érdekes elem. Ugyanis egy teljes mértékben multiplayer játékról van szó, ahol vannak PVE és PVP területek is, amik szektorokra vannak osztva, hogy könnyebben megtaláljuk esetleges társunkat. Ugyanis egymást segítve, akár még kereskedni is tudunk társainkkal, ha olyan nyersanyagra lenne szüksége, ami nekünk már a birtokunkban van. Ezen felül találhatunk kisebb városokat, falvakat, ahol nem fenyeget veszély minket, viszont nagyon jó üzleteket köthetünk talált tárgyaink által. 

10-es szinttől pedig már klánt is alapíthatunk, ahova barátaink, vagy idegen túlélők is csatlakozhatnak, hogy együtt közösen építsünk klán épületeket, és együtt raboljuk ki az ellenséges klánokat. 

Mint survival játék, igazán érdekes megoldásokkal szolgál számunkra az Omega Vanitas, hiszen a nem csak szomjúság, éhség és HP szintünk van, hanem bizony rosszul lét jelző, a különböző mérgezések miatt, és sugárfertőzés mérőnk is van, ha esetleg valamilyen sugárfertőzött anyaggal kerülnénk kapcsolatban. És természetesen ezeknek a gyógyítására is különböző eszközök állnak rendelkezésünkre. Pont, ahogyan a koszos vizet meg kell tisztítanunk. A dinamikusan változó napszakok, a sok NPC, akik mindenféle segítségkéréssel fordulnak hozzánk, és a váratlanul ránk törő ellenségek sokasága miatt a gyenge grafikai kivitelezés ellenére is határozottan jónak az Omega Vanitas, főként a régimódi survival játékok kedvelőinek. Hamarosan Gameplay videóval is készülünk nektek a játékról.