Monument Valley 2 - A csoda folytatódik

2018.07.24

Vannak olyan mobiljátékok amik képesek kiemelkedni az általuk okozott körgyűrűből, és egy teljesen újfajta játékélményt adni. A Monument Valley első része pontosan ilyen játék lett. De vajon a második epizódba beleszőt drámai hangulat képes lesz megugrani az első rész magas elvárásait? Nézzünk utána!

A Monument Valley második része játékmenetben szinte ugyanaz mint az első: Különböző épületekben, vagy területeken kell egyik pontról a másikra eljutni. Ez így pofon egyszerűen hangzik, de ezek nem azok az általunk jól megszokott épületek, itt bizony igen nyakatekert megvalósításokkal is találkozunk. Furcsábbnál furcsább épületeket kapunk, amikben akár forgathatunk is bizonyos tereptárgyakat amikor nem vagyunk rajtuk, de amiket három karika jelöl, azokat akkor is tudjuk mozgatni, ha szereplőnk épp rajta áll.

Az irányítás ugyanaz mint az első részből: ahová szeretnénk, hogy hősünk menjen, pöccintsük oda az ujjunkat, és ha szabad odáig az útja, akkor el is indul. De figyeljünk nagyon mert a játék kihasználja az érzéki csalódásunkat, és bizony ahol úgy tűnik, hogy átmehetünk, de fizikailag lehetetlen lenne, ott bizony akkor át tudunk menni. Újítás az első részhez képest, hogy itt az első részből megismert kislány anyukáját irányítjuk. A kislány pedig követ minket, aki bizony hajlamos elveszni tőlünk, amit újratalálkozáskor egy nagy öleléssel pecsételnek meg. 

A véleményem mindenképpen az, hogy a Monument Valley 2 méltó folytatása elődjének, mivel ebbe a sajátos látványú és hangulatú világba a készítők még egy kis drámát is képesek voltak belevinni. Minden elismerésem az alkotóknak, szeretnénk még több ilyen játékot, mert ezekért nem kár kiadni azt a pár ezer forintot sem, mivel a játék nem ingyenes.

Nézzétek meg bemutató videónkat: