Monster Hunter Riders – Nem is hinnénk, ázsiai régiókban mennyire szépen indított

2020.02.23

A Monster Hunter World sikerei után a Capcom több platformon is próbálja még ismertebbé tenni a franchise-t, esetleg azoknak is, akik azelőtt még nem találkoztak a szörnyvadászok világával. Prémium játékok között már találhatunk egy egész jónak mondható verziót, Pazar grafikával, aminek még egy ingyenes demó verzióját is ki tudjuk próbálni MHST - The adventure beginning címen, viszont mi most inkább az új ingyenesen elérhető Monster Hunter Riders szeretnénk kicsit megnézni, hiszen japánban, már február 14.-én elstartolt a játék és már több mint egymillió letöltést tudhatnak magukénak. Ázsiai régiókban ez a szám, azért nem jelent túl sokat, viszont, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült elérni, azért az mindenképpen az érdeklődés középpontjába helyezi a játékot. 

Első ránézésre egy szimpla körökre osztott stratégia elemekre épített RPG-nek tűnhet a játék, amiben a főszereplőinknek külön kis szörny társat kell találnunk, amiket kedvünk szerint cserélhetünk nekik, attól függően mennyivel erősebb sárkány vagy kerül a birtokunkba. A Harc rendszer elég összetettnek tűnik ahhoz, hogy ne dobjuk el a játékot két óra után, bár a pay-to-win hatás mindig is érezhető az ilyen stílusú játékoknál. 

Hivatalos globális megjelenésről sajnos nincs információ, de ha ilyen sikeresnek bizonyul az ázsiai verzió, akkor számíthatunk a nyugati debutálásra is, remélhetőleg hamarosan. Egyelőre viszont még nagyon korai lenne bele élnünk magunkat a hazai megjelenésbe. Addig viszont nézzétek meg a játék trailer-ét, és az általunk készített gameplay videót a játékról.