Mobile Suit Gundam – a 40 éves évfordulóra Mobiljátékot és Konzoljátékot is kapunk belőle

2019.07.18

1979-ben mutatkozott meg először a nagyközönségnek a Mobile Suit Gundam, ami az óta hatalmas hobbi franchise-á nőtte ki magát. Megannyi sorozat, egész estés anime, videojáték, és Gunplák (műanyag Gundam figurák) is jelentek meg, hogy ezt a világot még hatalmasabbá varázsolják. 

Sajnos a magyar közönség csak eredeti nyelven élvezheti ezt a sorozatot, amit már csak azért is érdemes átgondolni, ugyanis ez a sorozat alapozta a meg a Real Robot anime stílust. Így teljesen érthető, hogy 40 évvel az első rész megjelenése után nem csak Playstation-re, hanem Mobilkészülékekre is érkezik, két teljesen eltérő játék lesz, de mi most inkább a mobilos verziót néznénk meg, hogy mit lehet róla tudni, még jóval a megjelenés előtt. 

Tehát adott nekünk több hősünk, akik óriás robotokba ülve, katonai összecsapásokban ütköznek meg más mechákkal, egy elég érdekes kerettörténetbe foglalva, amik azért a 40 év alatt formálódtak, változtak, pont úgy, mint az univerzum, amit megismertünk ennyi idő alatt. A mobilos verzióban, egy érdekesen kidolgozott 1v1 harcra épülő fighting gamet kapunk, ami a legjobban talán a Dragon ball Legends-hez hasonlít, olyan különbségekkel, hogy itt több játékossal is harcolhatunk különböző arénaszerű pályán. Kiválaszthatjuk és személyre szabhatjuk pilótánkat és mechánkat egyaránt, amiknek teljesen eltérő fegyverüket szintén fejlesztenünk kell majd. 

Egyelőre sajnos hivatalos információ nincs a megjelenési dátumról, de minden bizonnyal idén, valószínűleg ősszel kerül az áruházak kínálatába ez a klasszikus franchise-ra épített játék. Mi csak abban reménykedünk, hogy méltó tagjai lesznek az összes újonnan érkezett platformon. Nézzétek meg a közelgő játékok trailerét, ígéretesnek tűnik mind kettő. A mobilos verzió iOS-ra és Android rendszerekre megjelenik egyaránt, elvileg még a nyáron. 


Ez pedig a Playstation 4-es verzió trailer videója