Minecraft Earth – Globálisan elérhető, bár csak előzetes hozzáféréssel

2019.12.12

Igazából, hogy korai hozzáférés ez nem jelent semmilyen kiváltságos engedélyt, bárki kedvére letöltheti és kipróbálhatja a legújabb kiterjesztett valóságra épülő játékot, amiben a Minecraft közegét hozhatjuk egészen közel magunkhoz, akár Android vagy iOS rendszerű készüléken próbálunk nekivágni, pixeles világunk felépítésének. 

Ugyanis Minecraft játék lévén sokat kell majd lootolnunk, gyűjtögetnünk, és a kapott nyersanyagokból akár építkeznünk is amit AR funkcióval ellátott készülék tulajdonosok akár saját lakásukba is berendezhetik. Az ötlet önmagában nem egyedi, de mindenképpen van benne potencia, hogy saját minecraft birodalmunkat hozzuk össze telefonunk segítéségével akárhol, a törvény keretein belül, ugyanis már az első futtatás elején felhívják a figyelmünket, hogy illegális és veszélyes helyekre ne menjünk a játék kedvéért. 

Hogy miképpen fog festeni a valóságban a minecraft kiterjesztett valóságra épülő játéka, hamarosan kiderül, de mindenképpen próbálják a fejlesztők tartalommal telerakni ezt a gyerekcipőben járó technikai megvalósítást. Hamarosan gameplay videóval készülünk nektek, mert első ránézésre egész ígéretesnek tűnik a Minecraft Earth.