Minden, amit tudni érdemes a Cyber Hunter Battle Royale játékról

2019.04.27

2018. Április 23.-án tette elérhetővé globálisan a NetEase a Cyber Huntert Play Áruházban és App Store-ban egyaránt, ami azért elég rögös utat tett meg a megjelenésig. Rengeteg támadás is éri folyamatosan a fejlesztőket a copy gyanús játékaik miatt és ez nincs másképpen a Cyber Hunterral sem, ami a battle royale játékok egy igen érdekes darabja, még a Fortnite és a PUBG-re emlékeztető hasonlóságok ellenére is.

2018. Szeptemberében írtuk a cikket, hogy elkezdődtek az Alpha tesztek az akkor még Project: Battle néven tesztüzemben működő Battle Royale játékról, ami a NetEase műhelyéből kerül egyelőre mobilkészülékre később talán pedig PC-re is. Az érdeklődésünket, már akkor felkeltette ez a teljesen High-Tech Battle Royale megmérettetés. 2018. október közepén pedig már globálisan is elérhető volt az akkor már átkeresztelt Cyber Hunter. Nekünk is szerencsénk volt, hogy ki is próbálhattuk, az akkor még hibáktól hemzsegő béta verziót. Erről készült tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni.  2019 Januárjában hivatalosan néhány ázsiai országban elérhetővé tették a játékot, amivel egyidőben rengeteg európai játékos is hozzáfért a játékhoz előregisztrációtól függetlenül. Az oka a mai napig ismeretlen, viszont sok szerencsés játékosnak már abban az időben "megjelent" a játék. Rengeteg idő, javítás és foltozgatás után, 2019. Április 23.-án Play áruház és App Store kínálatában is elérhetővé vált, de a szerverek csak április 25.-étől voltak elérhetőek. Azóta viszont megállíthatatlanul élhetjük át a Sci-fi Battle Royale élményt, amiben a karakterek kerettörténeteiben még a cyberpunk vonal is érezhető. 

Karakterek

Zero egy ultra titán cyborg a "Project Ares" prototípusa, amit egy Natalie nevű hacker sikeresen feltört és átprogramozott. Véletlenszerű együttműködés alakult ki ember és gép között. A robot aki nem érti az emberi érzéseket, míg Natalie pedig egy gyógyíthatatlan betegséggel rendelkező zseni. Miközben elég időt töltöttek egymással, megtanulták, hogyan kell szeretni és bízni egymásban. Miután Zero elvesztette Natalie-t, szívében őrizte a beteg lány legértékesebb ajándékát, a vágyat a folytatáshoz. 

Max egy előrehaladott harcos volt ki rendkívüli bátorságról adott tanúbizonyságot a csatatéren. Rendőrnek állása után az élet nem volt túl kegyes hozzá. A Newport rendőrkapitányság őrmestereként karrierje szépen ívelt fölfelé társával Harvey-val együtt, mígnem egy véletlen robbanás által kómába esett, Harvey pedig eltűnt. Három évvel később max tudatát egy ultra titán gerincbe ültették be, és ez által visszanyerte tökéletes harci képességét. Ezt követően felkérték, hogy csatlakozzon a Wanderer Task Force-hoz. Úgy döntött legyőzi félelmét és elindul az úton, amit még Harvey mutatott neki.

Fegyverek

Elég komoly arzenál sorakozik fel a játékban, sőt fegyvereinket külön E-Core-al is tudjuk erősíteni. E-Core-t bármerre találhatunk játék közben, adott típushoz vannak kötve és adott segítséget is nyújtanak. 

Omega: Automata submachine gun, extrém gyors tüzeléssel, de sajnos scope nem szerelhető fel rá. új játékosoknak ajánlott. E-Core tulajdonság: megnövekszik a sebzése és a stabilitása is.

Foxtrot: Jó stabilitással az egyik legkiegyensúlyozottabb submachine gun. Új játékosoknak ajánlott. E-Core tulajdonság: nagyobb sebzés a járműveknek. 

Sentinel: Automata SMG. Gyors tüzeléssel, magas sebzéssel, de a tárkapacitása elég kicsi. Gyakorlott játékosoknak ajánlott. E-Core tulajdonság: az újra töltési idő, és a célzási idő is gyorsabb lesz általa. 

Liberty Alpha: Auto Rifle. szinte tökéletesen balanszolt fegyver. Új játékosoknak ajánlott. E-Core tulajdonság: a járművekre tud nagyobb sebzést mérni. 

Delta: Auto Rifle, könnyen kezelhető, de nehéz pontosan célozni vele. Rutinos játékosoknak ajánlott. E-Core tulajdonság: a lövedékeknek nem lesz olyan nagy szórása. 

Direct Confrontantion: Semi-auto Rifle. Elég erős tűzerővel rendelkező 3-as sorozat lövő. Gyakorlott játékosoknak ajánlott. E-Core tulajdonság: tüzelési sebesség megnövekszik

Son of the Sky: Auto-rifle. Komoly sebzést képes okozni, kezelését nehezebb elsajátítani. Gyakorlás szükséges a tökéletes használatához. E-core tulajdonság: Fejlövés nagyobb sebzést okoz.

Drake Buster: Auto Rifle. Erős sebzést képes okozni, rutinosabb játékosoknak ajánlják. Stabil kezelés és tökéletes teljesítmény jellemzi. E-core tulajdonság: A tüzelési sebesség és az újratöltési idő is rövidebb.

Crusader: Ritka Auto Rifle. Szinte nincs hibája, alkalmas mindenféle harcra. E-core tulajdonság: a tüzelési zaj erősen lecsökkenti

Flamingo: egylövetű Sniper puska. Stabil röppályával rendelkező fegyver, a tüzelési sebessége elfogadható a sebzése pedig átlagos. Új játékosoknak ajánlott. E-core tulajdonság: Fejlövés nagyobb sebzést okoz.

Soulsnatcher: Egylövetű Sniper puska. nagyon magas sebzést képes okozni, érdemes a legnagyobb skope-al használunk, hogy hatásosak legyünk vele. Tökéletes választás mesterlövészetre. E-core tulajdonság: Ha egy enemyt találattal jelölünk, akkor utána egy rövid ideig termikus jelet kapunk az adott célpontról. 

Empty Coffin: Semi-auto sniper puska. Stabil röppályával rendelkező alapból 4x-es scope-al rendelkező, igen jó sebzést okozó fegyver. Új játékosoknak ajánlott. E-core tulajdonság: tüzelési zaj csökken

Valkyrie: Ritka semi-automatic sniper rifle. Magas sebzésre képes lövésenként. Folyamatos tüzelésnél a lövedék röppályája nem stabil. inkább szakértőknek ajánlják ezt a fegyvert. E-core tulajdonság: Újratöltési sebesség növekszik, és a lövedék sebessége is. 

Tiburon: Semi-auto shotgun. Hatalmas sebzésre képes, bár a lövedékek röppályája eléggé instabil. Érdemes más lőfegyverrel használni, ugyanis távolra hatástalan. E-core tulajdonság: feloldja az "Overcharged Assault" képességet, amikor használatba vesszük az E-core-t. Nagyobb sebzésre lesz képes általa a fegyver. 

Killer Whale: Semi-auto shotgun. Gyors tűzerővel rendelkezik és elég stabil a lövedékek röppályája, de csak átlagos sebzésre képes. Új játékosoknak ajánlott. E-core tulajdonság: több shrapnelt (lövedéket) bocsát ki. Növekvő sebzésre képes. 

Nightingale: Gyógyító shotgun. Helyreállítja a HP szintet, de sebzést nem okoz. Mindenképpen más fegyverrel érdemes használni. E-core tulajdonság: "Shield All" Skill feloldódik: Készít egy HP Pajzsot egy adott területen, ami gyógyítja a közelben lévő társainkat. 

Vortex: Arc Shotgun. Nem szükséges hozzá célozni. Szinte semmi visszarúgása nincs, de elég alacsony sebzésre képes. Új játékosoknak ajánlott. E-Core tulajdonság: használója megkapja a Lightning skill-t, ami az E-core-al együtt aktiválódik: Kibocsát egy lassan mozgó elektromos labdát, ami nagy sebzésre képes. 

Absolute Zero: Nehéz fegyver. Elég kevés a sebzése, de képes lefagyasztani az ellent. Érdemes más fegyverrel kombinálni. E-core tulajdonság: Használója megszerzi a Subzero bombát az e-core használatával: tüzelés után jégrobbanást idéz elő és lefagyassza a környező ellenségeket. 

Falling Star: Nehéz fegyver. Gránátokat lő ki, amik nagy sebzésre képesek. Gyorsan kiiktatja a kvantum építményeket (amiket a drónunk készít). Viszonylag gyorsan képes tüzelni, de elég pontatlan. Gyakorlás szükséges a fegyver pontos elsajátításához. E-core tulajdonság: Feloldja a "Fury Volley" képességet, mivel három gránátot képes kilőni egyszerre. 

Destroyer: Nehéz fegyver. Elektromos gránátokat lő ki, amik hatalmas sebzésre képesek. Gyorsan kiiktatja a kvantum építményeket (amiket a drónunk készít). Viszonylag gyorsan képes tüzelni, de elég pontatlan. Gyakorlás szükséges a fegyver pontos elsajátításához. . E-core tulajdonság: Feloldja a "Magnetic Missle" képességet, amivel elindít 3 elektro mágneses rakétát. 

Járművek

Dawnbreaker: egy igazi terepjárgány, nagyon sok dombra, hegyre fel lehet vele menni, akár négyen is utazhatunk vele, kétüléses járgány lévén ketten a platón utaznak ilyenkor. Speciális képessége: Óriási körfűrészek kerülnek a lökhárító elé, amikkel hatalmas pusztításra képes akár járműről vagy más játékosról legyen szó. 

Windrider: 2 üléses menő sportkocsi, amely komoly sebességet képes elérni. Speciális képessége: Nitro-val tudja meggyorsítani az amúgy is elég gyors tempóját. 

Cowboy: 4 üléses banda járgány. gyors és könnyen kezelhető. ideális jármű gyorsan mozgó squad-oknak. Speciális képessége: Nitro-val képes meggyorsítani tempóját egy rövid ideig.

Windhcaser: 2 üléses High-tech intruder, ami elég könnyen kezelhető, viszont könnyű célpontok vagyunk rajta. Speciális képessége: Nitro-val képes meggyorsítani tempóját egy rövid ideig. 

Wavechaser: 4 üléses vízi jármű. Ha jókor van, jó helyen nagy segítség tud lenni. Speciális képessége: Nitro-val képes meggyorsítani tempóját egy rövid ideig.

Droid 101 

Tesztünkben leírtuk mennyire mindenre lehet használni kis repülő segítőnket, úgy hogy itt csak futólag említenénk meg, hogy magas helyekről tudunk leereszkedni általa, illetve gyógyítani tud minket, de a pajzs is hasznos segítség, amit akkor kapunk tőle, ha már rajtunk van a kör. Idővel még a festését is változtathatjuk rajta, illetve építkezni és járműveket lekérni általa tudunk, pontosan úgy, ahogy a leszedett enemy-k inventory-ját is általuk tudjuk átvizsgálni. 

Skillek

Shield: Pajzsot épít elénk

Bush: Bokrot telepít elénk

Manic Velocity: Motor lehívás

Healing Device: Gyógyító állomás

Watchtower: Őrtornyot épít elénk

Tree: Fát telepít elénk

Quantum Barrier: Pajzs, ami megvéd a következő támadástól

Fire Support: A Droid 101-es is tüzelni fog a mi célpontunkra

First-Aid Device: Földön fekvő le K.O.-zott társunkat tudjunk felkelteni, ha a gyógyító gép által kijelölt területen tud maradni egy darabig.

Fort: Egy mini erődöt épít elénk, ami 360 fokban védelmet nyújt.

Destroy: Egy energia hullám, ami képes az ellenség épületeit elpusztítani

Stealth Force Field: Egy területen belül egy ideig áttetsző a kinézetünk.

Marker: Falon keresztül megjelöli nekünk az ellenséget

Optical Camouflage: teljes láthatatlanságot biztosít egy ideig.

Bush Formula: Robot bokorrá változunk általa.

Shield Formula: Mozgó pajzzsá változunk általa

Flight Formula: Egy Jatpeck-et kapunk, ami által elég magasra repülhetünk. 

A MAP

Az egész térkép rendkívül változatos, de mi most inkább Loot illetve biztonság szempontjából szeretnék, szeretnénk megvizsgálni. Ugyanis nyilvánvaló okokból ahol általában rossz a Loot, ott ritkán találkozunk ellenséggel, ezért egy biztonságos kezdőpontnak vehetjük ezeket a helyeket, ám nagy szerencse kell, hogy egyáltalán valami normális fegyvert szerezzünk. Ilyen helyek pl.: Echo Beach, Campsite, Sawmill, amiket, mint a külső részeken találunk. Ellenben a sziget közepe felé lévő Super Bloom, Heyden Park, Ford City, rendszerint látogatott helyek, ahol a jó looton kívül jó játékosokra is számíthatunk. 

Season Pass

Természetesen, mint majdnem minden Battle Royale játékban itt is van Season Pass ahol fejlődésünkért kapunk különböző ajándékokat, amik különböző ruhadaraboktól kezdve, V-coin át, emoji jelig, még XP booster is kaphatunk. 

Reméljük hasznos információval tudtunk szolgálni nektek, és ezen infók tudatában máris kicsit rutinosabban ugortok majd le arról a bizonyos High-tech gépről. Nézzétek meg "Játék a Nézőkkel" Live sorozatunk egyik részét, hátha kedvet kaptok és legközelebb ti is csatlakoztok. Jó játékot és jó szórakozást!