Meteor, Butterfly and a Sword – Remek mobiljátékot készülnek kiadni a Japán sorozat alapján

2019.09.10

Japánban már 2010-ben bemutatásra került a Meteor, Butterfly, Sword, ami egy 30 epizódból álló igen drámai sorozat. Sajnos hazai előadásban nem igazán lehet fellelni, talán mert úgy gondolták a kiadóknál, hogy a nyugati közönség nem képes befogadni egy ilyen történetet, pedig szerintem lenne rá igény. Viszont most alternatív letöltő oldalakon már hozzá lehet férni az eredeti mobiljáték japán verziójához, ami meglepően jól sikerült.

Egy RPG elemekre épülő Hack-and-Slash játékról van szó, amiben a harcrendszer látványos kivitelezése gondoskodik, hogy a magával ragadó hangulatos környezet sokáig rabul ejtsen minket. Többféle harcstílus közöl, választhatunk, amik játék közben folyamatosan változhatnak, attól függően milyen fegyvert sikerült aktuálisan begyűjtenünk, és melyiket válasszuk a következő küldetésben. 

A Történet a sorozat alapjaira épül, ezért drámában és vérben nem fogunk hiányt szenvedni, viszont ezt a japán mozi stílust játékokban igen ritkán kapjuk vissza, ami miatt külön figyelmet érdemel ez a látványos játék. 

Hivatalos európai megjelenésről sajnos nincs pontos információnk, viszont az Angol felirat hiánya miatt arra következtetek, hogy sajnos még várat magára a megjelenés. Viszont ha ki szeretnétek próbálni, eredeti japán nyelven, alternatív letöltő oldalakon megtehetitek. A Letöltési linket megtaláljátok a videó leírásában. Jó játékot. A stílus kedvelőinek érdemes kipróbálni.