The Cave - Teszt

2018.07.07

Oldalnézetes kalandjáték amiben hőseink különleges képessége rejtheti a továbbjutásunk kulcsát. 

The Cave még 2013 Januárjában jelent meg először Pc-n, Ps3-on, és Xbox 360-on is. Nem sokkal később Decemberében már debütált is Android-ra. Fizetős alkalmazásról van szó, de vannak azok az esetek amikor lehet megéri áldozni egy-egy akció keretében bizonyos játékokra. 

A játék elején hét hős (The Knight, The Hillbilly, The Time Traveler, The Scientist, The Adventure, The Twins, The Monk) közül hármat vihetünk magunkal a kalandozásunk során. Mindegyiküknek van egy különleges képessége, mint pl a Time Traveler képes maga elé teleportálni, ezáltal a rácsokon átjutni, vagy Hillbilly aki sokáig tudja visszatartani a lélegzetét, de ott vannak az ikrek aki szellemképükkel tudnak segíteni, illetve a Monk akinek telekinetikus képességei vannak. Itt nem az ügyességünk a lényeg, hanem logikánkra kell hagyatkoznunk ha tovább szeretnénk jutni az adott pályarészen, amit hőseink képessége meg tud könnyíteni. a hét főhős miatt többszöri végigjátszás sem okozhat túlságosan nagy monotonítást, mivel a különböző karakterek eltérő képességei újabb megoldást eszközölhetnek a továbbjutás érdekében. Az irányítás egyszerű, bár néha okoz némi fejfájást, de különösebb ügyeskedés nem kell hozzá, ezért controller nélkül is kiválóan kezelhető. 

A The Cave fantasztikus hangulatát a vicces narrátor, aki a barlang maga teszi még humorosabbá. A továbbjutás sokrétegű megoldásai pedig a játékmenetet teszik még színesebbé. A műfaj kedvelőinek abszolút megéri az árát, aki bizonytalan, annak egy akció keretében érdemes áldoznia rá. Az alkalmazás teljesen offline, nem kér internet kapcsolatot, viszont 1,5 Gigabyte szabad hely szükséges neki. Akkor kalandra fel!!! Nézzétek meg bemutató videónkat: