Megjelent a Command & Conquer Rivals – App Store-ban és Play Áruházban is elérhető

2018.12.05

A Command & Conquer sorozatot egy igazi RTS fannak nem kell bemutatnom, hisz ugyanolyan legendás játékoknak számítanak, mint a Warcraft, vagy az Age of Empire. 

Egy jó ideje viszont lappang az RTS piac, sajnos félő, nem azért mert a háttérben valami hatalmas mindent elsöprő Real-Time-Strategy készülődik, hanem csupán már nincs igény ezekre a játékokra. Én kisgyerekként órákat töltöttem a Tiberiun Sun, Red Alert, de még a Dune 2000 előtt is. De szeretnék olyan játékokat is megemlíteni, mint a Knights and Merchants, Settlers, vagy éppen a Stronghold. Általuk, hatalmas ütközeteket vezényelhetett le a játékos, amikben igen sokszor csak taktikai fölényünk által juthattunk tovább. 

Manapság viszont nincs igény igazi RTS játékra, amikor akár több órát is le tudtunk ülni kedvenc stratégiánk mellé. Taki barátommal hosszasan beszélgetünk erről, és ő hívta fel a figyelmemet a rohanó világ tendenciájának változására. Pontosabban azt ecsetelte nekem, hogy míg a 90-es években volt ideje egy embernek akár 3-4 órát is eltölteni egy mérkőzésre, addig a mai rohanó világban nincs időnk arra, hogy ennyi időt és ez által energiát fektessünk egy játékban. Főleg mobil rendszerű környezetben, de más platformon is nehéz olyan fejlesztőt találni, akik épp hasonló játékon dolgoznak. 

Valószínűleg ezért döntöttek úgy a C&C Rivals fejlesztői, hogy szakítanak az elődeik által kitaposott útvonalat és egy amolyan Clash Royale köntösbe bújtatva mutatják be produkciójukat, ami viszont hangulatban és stílusban hozza a régi idők emlékeit. Ráadásul annyiban eltér a CR és klónjaitól, hogy itt nem az ellenfél bázisának elérése az elsődleges feladatunk, hanem a pálya középső részén lévő rakéta Siló elfoglalása és biztosítása. Amíg a rakéta kilövésre nem kerül és elpusztítja az ellenséges bázist. 2 rakéta szükséges az ellenség teljes likvidálásához. Úgy-hogy a fejlesztők mindent megtettek annak érdekében, hogy valamiképpen taktikus elemek is kerüljenek a játékba. Hogy ez mennyire működik, az mindenki számára kiderülhet, ugyanis teljesen ingyenesen letölthető Android és iOS készülékekre egyaránt. Részletes tesztünk a hétvége felé várható. Kedvcsináló gyanánt, nézzétek a játék nagyon hangulatos trailer-ét.