Mayhem Combat - Teszt

2018.07.04

Vivid Games műhelyéből Mayhem Combat néven utcai verekedős játék jelent meg, nem a megszokott stílusban. 

Az utcai bunyók hangulatát adja vissza nekünk a Mayhem Combat, amiben nem szuper erős, harcművészetben jártas, karaktereket irányítunk, hanem hétköznapi balhés figurákat, pont mint a nagyképű DJ, a lázadó punk csaj, vagy a kőkemény favágó személyében. Természetesen mint egy jó utcai bunyóban, itt sem a Fair-play a jellemző, mivel akadnak segítők a pályákon ketrecbe zárva, és amelyik játékos kiszabadítja őket, ő hozzá állnak be segíteni és csépelni a másikat. Nem nagy előny, de azért mégis. Arról nem is beszélve mikor kocsi, vonat, vagy éppen egy bazi nagy cápa megy át rajtunk. A különböző fegyverek és azok skill-jeinek használata is eléggé el tudja húzni egy irányba a meccs-balanszot. Szükséges minél előbb megszererzni, és felfejleszteni kedvenc fegyverünket.

A karakterek kinézete, és a fegyverek viszonylag nagynak mondható választéka miatt, a játék változatos, a pályák verekedős game-hez képest nagyok, akár több szinten is csépelhetjük ellenfelünket. A fegyverek viccesen vannak kitalálva. Az olyan alapfegyverek mint a baseball ütő, kalapács, hoki ütő, még olyanok is előfordulnak, mint a reflektror, lefagyasztott agy, vagy a villára tűzött virsli. Hamár elég karaktert összegyűjtöttünk, a hozzá legjobban illő fegyverrel, akkor bevonulhatunk az online világ brutális világába is, ahol lehetőségünk van free-for-all játékra amiben akár 10 online player eshet egymásnak hatalmas trükkös pályákon, de tudunk visszafogottabb utcai bunyóban 1v1-et játszani. 

Összességében a Mayhem Combat egy könnyed kis verekedős mulatság humoros ötletekkel, ami ideig-óráig óriási szórakozás, képes lekötni az ember figyelmét, de hosszútávon csak az igazán elkötelezettek tudnak hódolni neki.

Bemutató videónkat itt tudjátok megnézni: