Marvel Duel – Teszt – Kártyázzunk Marvel módra

2020.09.08

A Marvel képregények óriási népszerűségének köszönhetően, egy külön világot hoztak létre a mozi rajongóinak Marvel Cinema Univerzum néven, és megannyi játék került, kerül kiadásra folyamatosan. Nem is olyan régen jelent meg a Bosszúállók játék konzolokra, ami szintén egészen jól sikerült, de mi most inkább a hamarosan megjelenő Marvel Duel-t szeretnénk nektek bemutatni, ami ugyanebben a világban játszódó kártyajáték. 

A Nexon stúdió évekkel ezelőtt próbálkozott Marvel stílusú kártyajátékkal, ami az óta sajnos már nem igazán található működő szerver, de tesztünket ide kattintva tudjátok elolvasni. Most viszont a NetEase gondozásában kerül kiadásra, egy teljesen más jellegű, szintén kártya alapokra helyezett játéka, ami egészen jól sikerült. De lássuk is, hogy hogyan is nézz ki pontosan. 

Első feladatként, egy hőst kell választanunk. kezdésként Pókember, Vasember, és Űr Lord áll a rendelkezésünkre, de ha megszerezzük a hiányzó kártyákat, akkor feloldhatjuk Captain Marvel-t, Hella-t, Electra-t, és Thor-t. Ugyanis minden hőshöz egy saját pakli jár, amit mi válogathatunk össze, ugyanis 3 hős paklija közül válogathatunk, hogy milyen lapokra van szükségünk, amiket külön-külön gyűjteni kell, ugyanis nem árt, ha egy lapból több áll a rendelkezésünkre, mert így tudjuk fejleszteni kártyáinkat a meccs közben, de erre még később kitérek. Tehát ha összeválogattuk a paklinkat, kiválasztottunk hősünket, akkor bele is vethetjük magunkat a játék rejtelmeibe. 3 játékmód közül választhatunk: Training, ahol botok ellen gyakorolhatjuk a játékmenetet. Adventure, itt különböző feladatokat kell telesítenünk, itt ismerhetjük meg a legkönnyebben a különböző lapok képességeit, illetve hősöket is itt tudunk feloldani a legkönnyebben. Illetve a fő játékmód, a PvP, aminek értelem szerűen Duel nevet adták a fejlesztők. Ezen belül is választhatunk, hogy tét nélküli Casual meccset, vagy rangsorolt Ladder módot játszunk. 

A játék maga elsőnek bonyolultnak tűnhet, de pár mérkőzés után, már sokkal tisztábban fogjuk látni az egészet. A hősünkkel 18-20 HP ponttal kezdünk, amik ha elfogynak, akkor bizony kiestünk a játékból. Tehát egy mérkőzés úgy nézz ki, 6 játékos egy időben csap össze egymással több körön keresztül. A lapokat egy úgynevezett shopból tudjuk megvásárolni drágakőért, amit körönként kapunk. Ezekért a "rubinokért" tudjuk megvásárolni a lapjainkat, amit a shop kínál. 2 drágakőért kérhetünk új lapokat, de érdemes spórolni ezzel a fizető eszközzel. Lapjainknak vannak támadó értékei, ami általában a HP szintjüket is jelöli, illetve van egy értéke, ami alapján meg tudjuk vásárolni magunknak a boltból, ami szintén fejleszthető. Védő lapoknak még van egy védekező értékük is, ami támadás esetén csökken. Ugyanis minden karakter lap, valamilyen csoportba tartozik, mint támadó, védekező, vagy support lapok. Fejleszteni pedig úgy tudjuk a lapjainkat, ha duplázzuk az adott lapok mennyiségét, maximum négy lappal tudjuk fejleszteni, ami által négy csillagosak lesznek az adott lapok, és jóval erősebbek is lesznek általuk. Minden hősnek vannak képességeik, amik közül a 3. kör után választhatunk. Ezek a képességek az általunk használt paklik hőseinek és a saját hősünk képességeit sorakoztatják fel. Ezek közül választhatunk egyet, amik lehetnek support lapok, lehet klónozni velük az utolsó lapot, vagy a lapcsere a shopban nem kerül pénzbe. Ezen felül még számos képesség áll rendelkezésünkre a hősöktől függően. Minden körben egyre több lapot tudunk birtokolni, de lepakolni csak hat kártyát tudunk.

Ezeken felül találkozhatunk még tárgy lapokkal, amiket adott karaktereknek tudunk adni, és egy kettő nagyon nagy segítséget nyújt majd, mint mondjuk Thornak a pörölye vagy éppen a Stormbreaker, Drax tőrei, de még Thanos kesztyűje is. Képesség lapokkal is meg van bolondítva a játék, amiket szintén a shopból tudunk vásárolni, és érdemes is megfelelő ellenfél ellen bevetnünk őket. Az sem mindegy, hogy milyen sorrendben pakoljuk, le lapjainkat ugyanis minden lapnak vannak különleges képességeik, amikre érdemes odafigyelni, mert ezek a skillek akár el is dönthetnek egy mérkőzést. A lehető legváltozatosabb skillek találhatóak a játékban, például a társ lapok támogatják egymást, míg van olyan, aki a kezünkben lévő lapokat erősíti, de van, aki hihetetlen erős támadást tud alkalmazni, akár több alkalommal, vagy több körben is. Ha sikerül megnyernünk egy fordulót, akkor a Shop aktuális szintjének, és az asztalon meglévő lapok csillagjai számának összegével tudjuk sebezni aktuális ellenfelünket, ha elfogy a HP pontjuk, akkor sikerül kiejtenünk őket. Ha az utolsó játékost is legyőzzük, akkor nyertük meg az adott meccset.  

Mikró tranzakció azért található a játékban, de ha rendszeresen játszunk, rengeteg kártyacsomagot tudunk nyitni, valós pénz ráfordítás nélkül is. 

Összességében a Marvel Duel, egy nagyon összetett, de cseppet sem bonyolult kártyajáték, ami tökéletesen illeszkedik a Marvel világába, hiszen a különleges képességek is az adott hős valamelyik tulajdonságára épül. A meccsek izgalmasak, és sokszor meglepő fordulatot hozhat egy-egy jól lepakolt lap. Határozottan merem ajánlani minden Marvel rajongónak.