Marvel Battle Lines - Teszt - ,,Megmondtam, nem akarok beállni a szupertitkos fiúcsapatába!"

2018.08.12

A Marvel Battle Lines egy képregény alapokra helyezett Marvel-os kártyajáték, amiben ötödölőhöz hasonlóan kell lepakolnunk a kártyáinkat, mindezt megfűszerezve a szuperhősök különleges képességeivel, komoly taktikát megkövetelve akár a gép A.I.-je ellen vagy más online játékosok ellen. Hamarosan fog megjelenni Android és iOS készülékekre egyaránt. Előbbire már el is indult az előregisztráció. Nézzük meg addig is, hogyan fest a több mint 200 kártyából álló játék működés közben. 

Tehát adott nekünk a híres nevezetes Marvel univerzum és számtalan szereplője, kik csak arra várnak, hogy begyűjtsük őket, kiket felsorakoztatva harcba induljunk velük. A Nexon Stúdió által kiadásra váró játékban lehetőségünk van egy rövid story módot kipörgetnünk aminek végén a készítők már ígérik a folytatást, ezáltal is pár újabb kártyát összegyűjteni mert a kezdő paklival bizony nem sokra megyünk más online játékosok ellen. Ahhoz, hogy kártyára tegyünk szert tudunk ládákat nyitni gyémántért, aranypénzért amit a Shop menüpontban találunk. Mindezek mellett még Special Ops point-ért és Challange Point-ért is tudunk kártyát vásárolni, amit a Special Ops küldiknél illetve a Challange nehezebb kihívásainál kapunk. Ezeket a Home menüpontban találjuk a Trials Simulation, Arena, Campaign és a Quick PvP match mellett, amik a főbb játékmódokat jelentik. 15-ös szint után van lehetőségünk Guild-hez csatlakozni amiben egyenlőre a közös chat-en és a guild info-n kívűl még igénylést tudunk adni már meglévő kártyáinkra, hátha van olyan valamelyik csapattársunknak és éppen nincs is szüksége rá, abban az esetben odaadhatja nekünk, erre 6 óránként van lehetőségünk. 

Utoljára említeném, de nem utolsó sorban a My Cards menüpontot, amiben tudjuk összeállítani paklijainkat, illetve kártyáinkat fejleszteni, de még az sem mindegy milyen Deck Leader-t választunk a csapatunk élére. Öt akár teljesen különböző Deck-et állíthatunk össze, amiben pozitív és negatív hősök vegyesen vonulhatnak fel, attól függően, hogy kiket tudtunk begyűjteni. Minden lapot gyémántért tudunk lehívni amiket játék közben a lépésmezőkön találunk. Vannak ingyenesen lehívható lapok, de bizony vannak igen költségesek is, amik elég komoly képességekkel rendelkeznek. Érdemes úgy kialakítani a paklinkat, hogy legyenek benne ingyenesen lehívható karakterek is, higyjétek el, szükség lesz rájuk. A Karakterlapokon kívűl még akciólapokat is szerezhetünk magunknak, amik szintén nagyon hasznosak lehetnek, amikor már több enemy lapot kell majd kiiktatnunk. Minden karakterlapnak van egy sebzés értéke (Attack) illetve egy élet szint jelzője (HP), amikkel tudunk kalkulálni, hogy mennyire harcképes az az adott harcos. A több mint 200 kártyalapból sok kevésbé ismert karakter van, de olyan sztárokkal is találkozhatunk mint a Galaxy-s őrzői vagy a bosszúállok. Viszont olyan egyedi hősők társait is megtalálhatjuk a játékban mint páldául Daredevil, Luke Cage, vagy Punisher.

Ha összeállítottuk a legdurvább paklinkat, akkor nincs más hátra mint a játékmódok közül választva elinduljunk és megmutassuk, hogy ki a legtaktikusabb Marvel-gyerek a vidéken. A szabályok elsőre kicsit bonyolultnak tűnhetnek, de pár mérkőzés után már letisztul az egész egy teljesen érthető, sőt egyértelmű formára. 12 kártyából állhat a Deck-ünk amiben arányosan eloszlatva kell lennie mindenféle költségű kártyának. Pont azért, hogy nulla gyémántnál se álljon meg a menet. Ezeket a kártyákat körökre osztva felváltva pakolhatjuk le az ellenfelünkkel egy 4x3 as pályára. a Deck leader-nek és a karatkerlapjainknak is külön HP-je van. A kártyában lévő hősőket sebezhetjük akciólapokkal vagy egy másik hős automata támadásával, lehívása közben, illetve mozgatással is tudjuk sebezni az ellenfél hőslapjait is. Ha viszont a Deck Leader-t szeretnénk sebezni, azt csak úgy tudjuk, ha vízszintesen vagy sréhen oldalirányba össze tudunk hozni három lapot, illetve függőlegesen pedig 4 lapot kell egymás elé helyeznünk, hogy sebezni tudjuk az ellenfél fő karakterét. Mindezt egy ötödölőhöz hasonlóan, én rakok, te raksz módon, meggátolva, hogy az ellenfelünk összehozza három  vagy négy szuperhősét egymást mellé. Ha mégis sikerül neki, akkor bizony csak az ima segít, vagy az sem, mert ha támadó értékük összeadva több mint a mi HP-nk akkor bizony azt a meccset már buktuk is. Lehetőségünk van, taktikától függően több akár 6 szoros kombó-sorozatot is bevinni, amit a játék egy képregényszerű animációs sorozattal díjaz, ami a hármas támadás bevitelnél is megjelenik, sőt, majdnem minden nagyobb mozdulatra, cselekményre képregény stílusban reagálnak a szereplők, amik teljes mértékben látványossá teszik, az amúgy kevésbé szemetgyönyörködtető asztali kártyajátékot. Ha sikerül összehoznunk egy 3-ast, de még nem győztük le az ellenfelünket, akkor azok a lapok Recharge módba kerülnek, vagyis lefeleződik a HP és Attack pontjuk viszont két körrel később azokkal az értékekkel újabb hármas támadást tudnak bevinni, hacsak ezt meg nem akadályozza valahogyan a másik játékos. Ezeket pedig ötvözni lehet más sorral, oszloppal, hogy mégnagyobb sebzést lehessen bevinni.

Összességében hatalmas jövőt képzelünk el a Marvel Battle Lines-nak. Mivel a Nexon stúdió folyamatosan bővíti játékait, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a kártyák száma tovább gyarapodik majd, viszont az eddigi több mint 200 lap is gyűjtögetésre késztet minket, hogy minél könnyebben gyűrjük majd le az ellenünk kiszabott játékost. Az ötödölő jellegű kártyalepakolás szintén hatalmas taktikai jelleget vonultat fel, mivel az ötödölő a legegyszerűbb igazi taktikát megkövetelő játék, mióta elsőben elénk tették azt a bizonyos négyzetrácsos füzetet. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról: