Knights of Fury - Teszt - Egy dühös lovag rossz ellenség

2018.09.16

A lovagok élete béke időben nagyon irigylésre méltó, mivel a formában maradáson kívűl sok dolguk nincsen, hacsak az udvarhölgyek, hercegnők bájainak keresése és a hatalmas lakomák elpusztítása nem tartozik ebbe a fogalomkörbe. Viszont ez az idilli élet egy szempillantás alatt átváltozhat a legszörnyűségesebb pokollá, ahol sem udvarhölgyeket, sem pedig hatalmas lakomákat nem láthatunk, ha éppen azt a küldetést kapjuk, hogy kalandozzunk át az elpusztított települékesen, amit már az ellen a legkülönfélébb szörnyekkel, banditákkal, varázslókkal véd. 

A Knights of Fury-val pont egy ilyen lovag bőrébe bújva élhetjük át az ismeretlenbe kalandozás élményét, nem is akármilyen módon. Mivel a készítők rengeteg más játékból merítettek, amit szinte tökéletesen tudtak egy működő egésszé avanzsálni. Alapul, a körökre osztott stratégiai játékokat vették, amihez egy szépen simuló fejlődésrendszert alakítottak ki, ahol külön a felszerelésünket, ebbe beletartozik a kard, sisak, csizma, vértezett, palást, kesztyű, vállvédő, amellyek külön-külön fejleszthetőek. Ezek mellett még hősünknek Heroes összefoglaló név alatt különböző segítők is a rendelkezésére állnak egyre többen, ahogy haladunk a történetben. Ezek között, lehet íjász, harcos, méregkeverő, bérgyilkos, varázsló, és még rengeteg karaktert oldhatunk fel, kik jobbnál jobb trükkökkel járulnak hozzá, a sikeres harcokhoz. 

A térképen több dolgunk lesz mint amit az ilyen és hasonló játékokból megszoktunk. Itt ugyanis igaz, hogy lineáris a map, de mégis vannak kis útleágazások amik egy városba vagy egy bányába vezetnek. A városokat általában meglátogathatjuk, vásárolhatunk különböző felszerelést attól függően, hogy milyen céh munkálkodik az adott városban. Ha szabó, akkor csak köppenyt tudunk vásárolni, ha kovács, akkor fegyvereket, ha munkás (merchant-nak hívja őket a játék) akkor pedig a vértezetett tudunk vásárolni. A városban találkozhatunk más online playerekkel akiket ki tudunk hívni párbajozni, de sajnos nem online PvP-ről van szó, csupán a gép irányítja, egy létező játékos karakterét. (a PvP mód alatt Coming Soon felirat van a játékban) A bányákat ellenben el kell foglalnunk, amit az ellenség kőkemény erőkkel véd, viszont ha sikerül legyőznünk őket, akkor bizony a bánya tulajdonjogai ránk szállnak és onnantól termelik nekünk az adott nyersanyagot. 

A harcrendszer talán a Questland-ra hasonlít a legjobban, de még ezt is képesek voltak továbbvinni a fejlesztők, a vaskesztyű behozatallal illetve a segítők különféle harcstílusaikkal. Minden körben 4 akció pont áll rendelkezésünkre, amit sima kardcsapásként, vaskesztyű ütésként tudunk bevinni. A sima támadással a segítők "beleszólásást a harcba" gyorsítjuk meg, míg a kesztyűnek minden csapás után feltőltödik egy vörös színnel az ikonja, ha ez megtörtént speciális, erős támadást vihetünk be segítőnk által akit mi választunk ki. Nagyon fontos, hogy horeos kísérőinket is pontosan válogassuk meg, mert elég eltérően harcolnak, van aki gyógyít, van aki egy enemyt támad nagy sebzéssel, de van aki több ellenfelet támad egyszerre, de kevesebb szebzéssel, van aki vérzést okoz az enemy-nek és van aki megmérgezi őket lassú halálukat várva.

Az időjárás és a napszakok dinamikusan váltakoznak, amit érzékelhetünk a főmenüben a tábortűz de mellett, de bizony a csatákban is teljesen átveszi a pálya az időjárás hangulatát. Az enemy-k sokoldalúak, ezalatt azt értem, hogy vannak köztük banditák, bogarak, goblinok, vaddisznók, farkasok, varázslók, medvék, íjászok, akik szintén különböző támadásokkal tudnak keresztbe tenni lovagunknak. 

Összességében a Knights of Fury egy rendkívűl szerethető, de könnyed játék, amit azért megvadítottak a kísérőkkel illetve a vaskesztyű többféle támadásaival. A Grafika nem túl kifejlett, de ez a sajátos képivilág nosztalgia hangulatot kölcsönözz, akár az épületekre tekintek, vagy a karakterekre. A napszakok és az időjárás folyamatos váltakozása pedig, teljesen azt a hatást kelti, mintha egy élő létező világban kalandoznánk. Tehát a King kiadó (akiknek a Candy Crush-t is köszönhetjük) által, a Midoki fejlesztői igazán kitettek magukért, hogy egy igen kezelhető, de mégis élvezhető játékot hozzanak el nekünk. Pontos megjelenési dátum még nincs, de az biztos, hogy idén már mindenki kipróbálhatja a lovagélet nem éppen pihenéssel teli világát is. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról. 

Megjelenés: Még az idei évben, tél előtt