Kipróbáltuk a The Day After Tomorrow-t

2018.11.14

Ázsiai szervereken elérhető a The Day After Tomorrow Beta-ja, amit volt szerencsénk nekünk is kipróbálni, sajnos csak rövid ideig. A NetEase Games legújabb Zombie túlélő horror játéka, egy picit olyan érzést ad mintha sokat akarna markolni mégis keveset fog. Viszont jelenlegi hibái könnyen orvosolhatóak és még akár egy igen kimagasló játék is születhet belőle.

A játék maga egy openworld túlélő horror amiben társainkkal együtt kell tábort építenünk, gyűjtögetnünk úgy, hogy vissza tartsuk az elénk zudoló élőhalott seregeket. Mivel még ázsiai verzióról van szó, elég nehéz volt akár működő szervert találni, vagy a nevünket beírni, a kutya nevéről nem is beszélve. Viszont ha sikerült elindítanunk a játékot máris a történet közepébe csöppenünk, ahol a zombie invázió elől egy teherautó platóján próbálunk menekülni, mígnem egy baleset következtében már nem használható  a furgon helyett már gyalog kell továbbhaladnunk elvégezve a tutorial feladatait.

A Beta elvileg elérhető az egész világon, de a nyelv és szerverek csak ázsiaiak lehetnek, emiatt szerver lag előfordulhat, néha elég élvezhetetlen szinten. Ez viszont nem a játék hibája, csupán a távoli kapcsolat miatt. Ellenben grafikában van némi kivetni való a játék modern motorját tekintve, viszont ha ez ténylegesen az open world világ javára szolgál, akkor teljes mértékben megértem a dolgot. A Zombie-k kidolgozottsága egész jó lett, viszont mozgás közben kisebb akadások észrevehetőek, ezek még mindig javíthatóak a teljes verzió megjelenésig. A favágás, kőfejtés könnyen megy, pont úgy ahogy az építkezés is, nincs túlbonyolítva, mégis tudunk építeni ajtót, ablakot, falat, terasz részt az emeleten, szóval működik ahogy kell. Csapdát is tudunk állítani amibe beleakadva lelassulnak az életünkre törő élőhalottak. Craft rendszer is nagyon jól ki van dolgozva, ahogyan a Loot-olás is. Rengeteg tárgyat gyűjthetünk amikből sokféle fontos tárgyat állíthatunk elő, amik a túlélésünk segítségéül szolgálnak majd. 

Összességében tetszett amit a The Day After Tomorrow kapcsán láttunk, de azért még sok javításra szükség van még. Reméljük, hogy ezeket a javításokat minél hamarabb orvosolják, bár inkább várunk rá több időt csak legyen egy olyan jó játék amilyennek látszik. Nézzétek meg gameplay videónkat a tutorial-ról. Egyelőre további cikkel nem készülünk az ázsiai verzióról de amint megjelenik az európai máris elkezdjük a tesztelés folyamatát.