Kipróbáltuk a Legends of Runeterra-t

2020.03.18

A Riot Games, vagyis a LoL készítői, az idei évet mindenképpen a mobiljátéknak szentelik, ugyanis idei évben tervezik megjelentetni a League of Legends mobilos változatát a Wild Riftet, de előtte még megjelenik a kártyajáték alapokra helyezett Legends of Runeterra, és ha minden igaz, akkor március 19.-én pedig érkezik a Teamfight Tactics, ami pedig az autochess műfajában szeretné kivívni a helyet. 

A Legends of Runeterra pedig amint említettem már, hogy kártyajáték alapokra helyezve különböző deck-ek felhasználásával fogjuk tudni győzelemre vinni karakterünket. A paklik összeállítása, és felhasználásuk is tokenekhez kötött, amit körönként kapunk, feltéve, hogy éppen védekezünk vagy támadunk. Lapjainknak vannak HP pontjai illetve sebzés pontjai, attól függően sebző lapról, vagy gyógyító lapról legyen szó. A győzelmet pedig akkor érjük el, ha képesek vagyunk annyit sebezni az ellenfél tornyára, amennyi az életerő pontja, természetesen az előtt, hogy az ellenfelünk el ne pusztítsa a mi tornyunkat. 

Roppant egyszerű játékmenet, különböző paklik, és kártyajátékhoz képest látványosnak mondható átvezető videók és minden, ami a LoL világában megtalálható. Valószínűleg a League of Legends rajongói megtalálják benne a számításukat. Megjelenés ideje egyelőre bizonytalan, de addig kárpótol minket a Teamfight Tactics.