Ingyenes katonai stratégiai játékot adnak ki hamarosan a Capcom fejlesztői Black Command néven

2018.08.28

Hamarosan iOS és Android rendszereken is megjelenő katonai taktikai játékról mesélnek a Capcom fejlesztői a Black Command trailer-ében, amiből annyi biztosan kiderül, hogy egy látványban leegyszerűsített, viszont összetettségében annál kifinomultabb stratégiáról lehet szó. 

Az alkalmazás mechanikáját tekintve 2 fő részre oszlik a játék, az első amikor összeállítjuk Squad-unkat, itt bizony egy nagyon részletes beállítási lehetőséget kapunk, több mint 150 fegyver áll a rendelkezésünkre, különböző kasztokból válogathatjuk össze katonáinkat, kik mind más-más képességekkel rendelkeznek. Ha elkészültünk csapatunk összeállításával, akkor következik a játék második része, a terület foglalós küldetések, amikból még túl sok minden nem derült ki, feltételezhető, hogy valós idejű stratégiai ütközeteket kell-e majd megvívnunk csapatunkkal, hasonlóan mint a Commandos, vagy a Platoon nevű játékokban. 

Első pillantásra nagyon ígéretesnek tűnik a Black Command amiben a leegyszerűsített grafikai megoldások is inkább műholdas kapcsolatra emlékeztetnek mintsem, hogy a készítők inkább a könnyebb utat választották. Ha emellett képesek voltak a fejlesztők egy dinamikus játékmenetet összehozni, akkor a katonáink fejlesztésével és az ebből adodó taktikai lépésekkel talán sikerül egy nagyon addiktív játékot összehozni. A Capcom srácai már letettek egy két komoly nevet a konzolok piacán, reméljük hamarosan a mobiljátékok terén is kiharcolják az őket megillető helyüket.

Előregisztrálni sajnos nem lehet még a játékra, de reménykedünk, hogy hamarosan inkább az alkalmazásaink között láthatjuk majd a Black Command-ot.