Hungry Dragon - Teszt - Így etesd a sárkányodat

2018.08.17

Az Ubisoft a Hungry Shark sorozatnak amolyan folytatásaképpen készíti el  iOS és Android készülékekre a Hungry Dragon nevű játékát, ami az óceánokból most a sárkányok birodalmába repít el minket el, hogy felfaljunk mindent ami a terítékre kerül, jelen esetben az bármi ami él és mozog földön vízen vagy éppen a levegőben.

Nagyon sok alapötletet merítettek a készítők az előző szériából, miszerint a játék alapfelépítése szinte teljesen ugyanaz, különböző méretű XS,S,M,L,XL, sárkányokat irányítva, egy hatalmas térképen garázdálkodhatunk, amiben eljuthatunk az emberek várától kezdve, a goblinok táborán át, egészen a boszorkányok falujáig, számtalan érdekes helyre, kanyonokat fedezhetünk fel, vagy éppen olyan magasságokra törhetünk, ahol már repülni is alig tudunk mindeközben szinte csak annyi a feladatunk, hogy felfaljunk mindent ami zavarja röppályánk ívét. Természetesen nem örülvén nem várt látógatásunknak, szinte mindenki támad minket, nyilakkal, seprűvel, karommal, ami éppen kéznél van, és minél tovább maradunk életben, miközben tömtük a bendőnket, annál több pontot fogunk a végén bezsebelni. Ha megfelelő mennyiségű kaját vittünk be sárkány szervezetünkben, akkor mitológiai őshüllőnk óriási tűzokádásba tör ki egy rövid ideig, ami hatalmas pusztítást jelent az ellenség számára, de hatalmas pont mennyiséget jelent a  mi számunkra. 

Amikor elindítjuk az alkalmazást, egy rövid bevezető után, megkapjuk első sárkányunkat a kis mini XS-es Nibbler-t aki igen éhen kórász, viszont mérete miatt, nagyobb lényeket nem tud felfalni, sem lovakat sem, pókokat. Ezért vele még nagyon óvatosnak kell lenni, viszont mérete miatt, sok helyre még nem tud bejutni, ezért ő amolyan csak bevezető sárkány. Általa ismerjük meg első Pet-ünket, mert itt bizony a sárkányoknak is vannak háziállataik, amik lehetnek kisebb sárkányok vagy, valamilyen mágikus démoni lények. Őket tojás formájában kapjuk, akár a pályán begyűjtve, vagy különböző feladatok teljesítéséért. Viszont inkubátor alá helyezve, megszerzésük után csak több órával később kell ki a tojásból, tehát addig izgulhatunk, hogy vajon kit kapunk, mert egy kettő kis háziállatnak igen hasznos képességük van, mivel azon kívűl, hogy sárkányszemmel nézve nagyon aranyosak, még segítenek is minket kalandozásaink során. 

A pálya maga hatalmas, óriási területet járhatunk be, amik egyre jóban bővülnek minél nagyobb sárkányokra teszünk szert, mivel vannak olyan gátak, falak, illetve nagyobb lények amiket csak nagyobb sárkányok képesek betörni illetve megölni. Ezért kell sok pontot gyűjtenünk, amiről gondoskodtak a készítők, hogy ennek rengeteg féle módja legyen a játékban. Mivel azon kívűl, hogy felfalunk mident, külön challange-be szabhatják nekünk, hogy miből hány darabot együnk meg plus, pontért, de betűnként összegyűjtve a Hungry Dragon feliratot, ami azért nem könnyű, de szintén extra pontot kapunk értük. Ha repülő malacot láttok, akkor arra mindenképpen ugorjatok rá, mert gyémántot rejt a kicsike, de az aranyozott finom falatkákért is plusz jutalom jár. 

Összességében a Hungry Dragon falánksága ellenére is egy nagyon szerethető könnyed játék, amiben az Így neveld a sárkányodat című animációs filmre emlékeztető grafikával találkozhatunk ezáltal már könnyebben szerethetők a kis sárkányok, de a hatalmas változatos térkép, a tűzokádó lényeink méret és kinézet beli különbsége is hosszú játékidőre lekötheti majd azokat akiket érdekel annyira, hogy ingyenesen leszedjék, augusztus 30-án. Addig viszont Android-os rendszerrel rendelkező felhasználók a Play Áruházon keresztül elő tudnak regisztrálni a megjelenésre, így akár komoly ajándékokat is bezsebelve már a megjelenés napján. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról: