Honkai Impact 3rd - Ismertető

2018.06.30

A Honkai Impact 3rd egy Anime rajzfilm szerű Hack-And-Slash játék, aminek 4 Valkyrie (Valkűr) hölgy a főszereplője. 

A Honkai Impact 3rd nem a sorozat 3. része, csupán a címhez tartozik, mivel szabad fordításban annyit tesz, hogy a 3. társadalmi hatás. Anime címnek tökéletes. A játékban 4 teljesen különböző stílusú hölgyet írányíthatunk, de csatába mindig csak 3-at vihetünk. Nem mindegy, hogy az eltérő ellenségek közül melyik ellen ki a leghatásosabb karakter. Nézzük is meg őket szépen sorban: 

Kiana Kaslana: 

Vele kezdjük a játékot, ő az első karakter akit használni tudunk. Privilégiumban (kiváltságban) nőtt fel, mégsem valami jó tanuló a Szent Freya Akadémiában. Két pisztoly a fegyvere amikkel amolyan Gun-Kata stílusban harcol. A más-más ruhák, teljesen eltérő harc stílust ezközölnek a szereplőnek. A készítők mellékeltek is egy videót ezekről, mert tényleg látni kell. 

Raiden Mei:

Ő a második karakter akihez hozzájuthatunk a történet folyamán, Raiden a katana mestere, gyors, hatékony, pontos. Becsúszó és pörgő támadásai nagyon erősek, és taktikus támadást eredményeznek neki. A ruhái szinte teljesen megváltoztatják a harc stílusát:

Bronya Zaychik:

Ne tévesszen meg senkit a kislányos kinézete. Bronya egy nagyon erős katonai karatker. Egy robot lány, aki hatalmas pusztításra képes robot társával aki mindig a háta mögött van. Mozgása emiatt lassú, viszont a nagy tűzereje képes távol tartani az ellenségeit. Nézzétek meg harc közben:

Murata Himeko

Ő egy viszonylag új karakter. A fegyvere egy kétkezes kard, amivel lassú de annál erősebb támadásokat képes bevinni. Óriás kardok közül bőven tud válogatni, amik egyéni támadásokra is képesek mint például a Dragon Spine kard:

Amikor összeszedtük összes karakterünket a Freya Akadémiáról, akkor tudunk teljes értékű csapatot összeállítani ami maximálisan 3 fő lehet. Mivel teljesen más a harc stílusuk érdemes eszerint kiválasztani őket, és úgy csatába indulni. A fejlődés rendszer elég összetettre sikerült, mivel van nekünk egy xp szintünk, illetve Valkyrie hölgyeinknek szintén, ami maximum akkora lehet mint a miénk. Hőseinkkel többféle fegyvert is begyűjthetünk, amik extra sebzést, vagy esetleg skill-t tudnak, de külön fejlesztenünk is kell őket, különböző tárgyak ellenében. Minden szereplőnknek vannak Stigmata-i (jelei), amik "híres" valkyrie harcos nőktől származnak, ezáltal még erősebbé téve hőseinket. Természetesen a stigmaták erősségét is lehet fejleszteni, szintén tárgyak begyűjtésével. Utolsó lehetőség a fejlesztésre a Skillek, ahol a speciális támadást, ellenállóképességet, központi támadást tudjuk fejleszteni. 

A Honkai Impact 3rd fejlesztői nem hagyják, hogy unatkozzunk. Folyamatos frissítésekkel bővül a játék. Vannak állandóan elérhető eventek, de bizony időnként exrta jó ajándékokért korlátozott ideig elérhető küldetés sorozatok is. Mint pl a most nyárra kidobott Hyperion Summer Festival, amiről itt olvashattok:

Végeredményben a Honkai Impact 3rd egy nagyon látványos, kitűnő harcrendszerre épülő mobil játék, ami egyedül vagy baráttal egyaránt kitűnő szórakozás, különös képpen az anime rajongóknak. A játék sikerét mi sem igazolja jobban, mint a játékosok értékelése: App store-on 4,9 csillagos az 5-ből, míg Google playen 4,7 csillagot sikerült bezsákolnia. Teljesen ingyenesen elérhető iOS és Android rendszerekre.