Heroic Magic Duel – hamarosan globálisan is megjelenhet

2019.06.26

A Heroic Magic Duel egy Clash Royale alapjaira helyezett stratégiai PvP, ami darkos hangulata miatt egy kicsit komolyabb hangvételű, mint az előbb említett "kollégája". Alternatív letöltő oldalakon már hozzá lehet férni a játékhoz, de a globális megjelenés nem hivatalosan július elejére tehető a fejlesztők facebook bejegyzései alapján. 

A játék elején eléggé kötöttek a lehetőségeink, de amint elindulunk a fejlődésünk rögös útján egyből elérhetővé válnak egyre jobb minion-ok és később pedig a 4 hős közül is feloldhatunk egyet. A Játék menet nem sokban tér el az ismert sémától: 3 útvonalra rakhatjuk, le egységeinket kik elindulnak az ellenség bázisa, ami itt egy mágikus fal, és sikeresen le kell rombolniuk. Ez egészen addig működik is, amíg az ellenfél egységeivel nem találják minion-jaink szembe magukat ugyanis akkor támadás értékük és életerő pontjuktól függ, hogy ki kerül ki győztesen és ki tud továbbhaladni az ellenség kapuja felé. Ha pedig elérték azt, akkor bizony támadásba lendülnek, amíg fel nem tartoztatják őket, vagy le nem rombolják a kaput. Hőseinknek is külön képességeik vannak, amikkel szintén igencsak meg tudjuk nehezíteni az ellenfeleink dolgát. 

Mivel PvP játékról van szó az 5 tutorial meccs után, már csak online mérkőzéseket játszhatunk hús vér játékosok ellen, aminek sajnos a pay-to-win esélye fenn áll. Egyelőre túlságosan erősnek nem érezhető ez a hatás a játék elején, reméljük, hogy ez sokáig így is marad. Első ránézésre minden szerepel a játékban, amiknek az ilyen stílusú játékokban lenniük kell. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról, ahol sikerült két nyertes meccset lehoznom.