Green Glass – Béta Teszt- Szamuráj, készen állsz az utazásra?

2019.07.13

Nem kerülheted el a végzeted szamuráj! Földesurad és egész fennhatóságát leigázta a rivális nagybirtokos serege. Egyedül a földesúr lánya élte túl kisebb sérülésekkel a támadást. A Te feladatod lesz szamuráj, hogy eljuttasd őt a család még megmaradt birtokára ahol végre biztonságban lehet. Mivel folyamatosan üldöznek majd, ezért használjátok a mellék utakat, de vigyázz rengeteg veszély és akadály fogja övezni utatokat, ezért járj fokozott óvatossággal. 

A NetEase legújabb produkciója a Green Glass, egy történet központú, látványos harcrendszerrel ellátott, varázslatos látványvilággal rendelkező kalandjáték, amiben egy harcosként kell a földesurunk lányát egy biztonságos helyre kísérni. Közlekedhetünk Lóval, tutajjal, gyalogosan, az egyetlen dolog, hogy lovunkra és pártfogoltunkra mindig figyeljünk ugyanis a játék nem is enged túlságosan eltávolodni tőlük, éppen csak annyira, hogy az esetleges harcokban ne sérüljön a főhősnőnk.

Ahogy haladunk a történetben látványosabbnál látványosabb tájakban gyönyörködhetünk, amiből csak egy-egy érdekes fejtörő, vagy egy nagyobb útonálló banda fog kibillenteni minket. A logikai feladatok viszonylag egyszerűek, csupán ki kell használnunk, hogy a hősnőnk fix helyen tud maradni, ezáltal ő képes kaput nyitni addig, amíg mi valami nehezebb tárgyat oda tudunk tolni a helyére. Mindenképpen érdekesnek találtam ezeket a feladatokat, habár túl sokat nem igazán kellett gondolkodni a megoldásokon. 

A harcrendszer nagyon látványosra sikerült, amiben az alaptámadáson kívül, kitérést, és kétfajta speciális támadást is tudunk alkalmazni, amik kifejezetten látványosra sikerültek. Nem túl Fair a játéktól, hogy egyszerre akár 10-20 ellenség is megtámadhatja szamurájunkat, akinek megfékezni őket, nem jelent túl nagy problémát. 

Játék közben növényeket tudunk lootolni, amik a gyógyításhoz fognak kelleni, ugyanis földesurunk lánya az ostrom alatt szerzett sérüléseit is kezelnünk kell a gyógynövények által bizonyos időközönként. 

Összességében a Green Grass egy kiváló kikapcsolódás azoknak, akik egy érdekes történetre kíváncsiak, ötletes fejtörők és látványos harcok közepette, ahol egy idő után hőseink története egy szerelmi szállal válik teljesen egésszé. A Látványos grafika, és az érdekes játékmenet miatt, határozottan ajánlani tudjuk a játékot a kalandjátékok kedvelőinek. Hivatalos megjelenési dátumról nincs információnk, de ahogy a játékot elnézem néhány apróbb javítás után, szinte teljesen késznek mondható az alkalmazás. Hogy a prémium játékok táborát fogja erősíteni, vagy ingyenesen letölthető lesz erről nem sokat tudni, de ha továbbra sem kerülnek mikró tranzakciók a játékba, akkor elképzelhető, hogy prémium kategóriás lesz. Nézzétek meg bemutató videónkat ahol ízelítőt adunk nektek ebből az érdekes kalandból.