Glory Ages - Samurais - Remek szamurájos játék, az A Way to Slay fejlesztőitől

2018.10.17

Remekbeszabott mobiljáték érkezett még október elején a NoTriple-A Games készítőitől, amiben egy szamurájjal kell taktikusan harcolnunk az ellenünk támadó korhű ellenségek ellen, ami egy idő után képes Dark Souls-ra emlékeztető nehézségét produkálni. Egyenlőre csak Android rendszerű készülékekre jelent meg, de a fejlesztők eddig minden játékukat átvitték App Store-ba is, úgyhogy várható a megjelenés iOS felhasználóknak is.

A Játék alapfelépítése nagyon hasonlít az A Way to Slay-re egy nagy különbség viszont első pillanatban is észrevehető, hogy a körökre osztott jelleget átvette egy valós időben játszodó harc, amiben látványos, ámde véres küzdelmek, hangulatos szintenként változó környezet, meglepően jó AI-val rendelkező ellenfelek várják azokat a szamurájokat, akiknek már nincs semmi vesztenivalójuk, és nem félnek akár 10 komoly harcos ellen is kiállni. 

Nem egy könnyű játékról van szó, de megfelelő gyakorlás után, eltudjuk sajátítani, hogy mikor kell pontosan támadnunk, elgurulnunk, kibillentenünk az ellenfelet az egyensúlyából, vagy védekezni. Stamina jelzi az energia szintünket, ami hamar elfogy, ha csak támadunk és gurulunk az ellenünk érkező támadás elől, akkor bizony semmit sem csinál a karakterünk, és ha nem védekezünk, akkor bizony hamar vége lehet a csatának. Fury-t is gyűjthetünk a megölt harcosok után, ami ha eléri a maximális szintet, akkor aktiválás után egy kardcsapással végezhetünk ellenségeinkkel, ami hatalmas segítség egy-egy szorult helyzetben. 

Részletes tesztünk hamarosan érkezik a játékról, mivel a látványos kivégzések, és a taktikus harc, mindenképpen arra inspirál minket, hogy többet is írjunk a játékról. Viszont, ha nem szeretnétek addig várni, ami teljesen érthető, akkor ezen a linken le is tudjátok tölteni Android készülékekre a játékot. iOS felhasználoknak sajnos még várni kell, de a fejlesztőket ismerve, remélhetőleg nem túl sokáig, addig nézzetek meg bemutató videónkat a játékról.