Geometry Dash - Teszt

2020.09.27

A játék 2013. augusztusában robbant be a köztudatba és napjainkra már több mint 100 millióan telepítették az ingyenes verzióját. A fizetős, "eredeti" verziót 690 forintért lehet megvásárolni, ezért azt viszonylag kevesen, csak megközelítőleg 1 millió Android felhasználó telefonján találhatjuk meg. Nagyon alapján véve a játék egy reflexet fejlesztő, ügyességi játék, amiben előre haladva pályákat kell teljesíteni, de ez nem minden, hiszen akár Te is csinálhatsz egy pályát, amit az egész világon bárki játszhat. Ez a pályakészítés funkció a Lite, azaz az ingyenes alkalmazásban nem található meg, ebben csak egy ízelítőt kapunk a játékból, hogy mennyire is jó valójában. Ebben a verzióban 13 pálya található, és ezek, ahogy haladunk a játékkal nehezednek. 

Véleményem szerint a legnehezebb itt a Clutterfunk nevezetű pálya, aki ezt megcsinálja, az már igazán jónak érezheti magát a játékban. A pályakészítésről berakok ide egy videót hogy hogyan legyetek jobbak benne, és hogyan tegyétek színessé és érdekessé pályátok. Fizetős verzióban annyival több mindent lehet csinálni, hogy szerintem, aki szerette a Liteot annak érdemes rá költeni 690 forintot. Gondolok itt a végtelen mennyiségű pályákra, a napi, heti pályák amiket, ha teljesítünk, értékes jutalmakat kaphatunk, vagy akár az összegyűjthető kockák, repülők, ufók, stb... Még amikről érdemes beszélni azok a gauntletek, ami magyarul nem nagyon tükrözi a lényegét az egésznek. A gaunletek különböző témájúak lehetnek, lehetnek tűz, jég, árnyék, stb... Ezeknek a témáknak dizájnolt pályákat rakja be a játék készítője a RobTop. Itt láthattok egy képet a tűz Gaunletről.  

A játéknak a Lite verzión kívül még 3 változat található: a World, a Subzero, és végső soron a Meltdown. Ezekből csak a Worldről tennék említést, ami egy nagyon rövid, de nagyon jó formáját hozza az eredeti GD-ból. A Litehoz képest újdonság lehet a shop, ahol kicsi kék orbokért vásárolhatunk magunknak kockákat, színeket,stb...Lassan 3 éve játszom ezzel a csodás játékkal kisebb szünetekkel, és még mindig meg tud lepni. Ebben a játékban tényleg csak a képzelet szabhat határt! Remélem ezzel a rövid kis bemutatóval rátudtalak venni hogy letöltsd a legalább a Lite verziót vagy a Worldot és kikapcsolódj egy kicsit. Ja és semmi rage! Így végszóként ajánlanék nektek egy angol nyelven beszélő Geometry Dash videóst, Doramit, aki a kedvencem mind közül. Nagyon ügyes, de közben nagyon vicces is és ez a kombó nálam ver mindent. 


Szi Lee