Genshin Impact – Új update közeledik

2020.11.06

A MiHoYo Stúdió legújabb játéka a Genshin Impact, éppen hogy megjelent szeptember végén, és máris új frissítéssel kedveskednek a játékosoknak a fejlesztők "Új csillag közeledik" címmel, amiben elég sok érdekes újdonság is szerepet kap. Az új update november 11.-e körül várható, ami az 1.1-es verziót jelenti, és a hivatalos weboldalon közzé is tettek néhány érdekességet, amit a frissítés tartalmazni fog, ebből emeltem ki egy párat.  

Az 1.1-es verzióban egy vadonatúj rendszert mutatnak be City Reputation néven. Liyue-ban és Mondstadt-ban is hírnévre tehetünk szert, ha bizonyos NPC-kel interakcióba lépünk és különböző feladatok teljesítésért, növekedni fog a hírnevünk, amik által új jutalmak nyílnak meg. 

Adventure Rank 25-ös szint után válik elérhető a város hírnév, ami a két nagyvárost teljesen külön kezeli. Mind két helyen egy bizonyos küldetés elvégzése után válik elérhető a hírnév, ami után még a város vezetőkkel szükséges egy gyors tanácskozás, és már dolgozhatunk is hírnevünk növelésén. Ahhoz, hogy a maximumot érjük el rengeteg feladat áll rendelkezésünkre, ugyanis elég akár ládát, nyitni, fejleszteni, küldetéseket végrehajtani, Bounty-kat levadászni, amikből hármat tudunk elintézni minden héten és hétfőn frissülnek majd. Illetve a Request, amit a városlakók fognak kérni tőlünk, és szintén heti hármat tudunk majd teljesíteni, amik ugyanúgy hétfőn fognak frissülni. Hírnevünk növelésére mindenképpen érdemes lesz figyelni, hiszen érdekes jutalmakat zsebelhetünk be érte. 

Külön érdekesség, hogy egy bizonyos hírnév után már craftolhatunk is különleges tárgyakat, amik által akár azonnal szélcsatornát teremthetünk, vagy bárhol leállhatunk főzni, illetve zsebeket is szerelhetünk magunkra, amikben ételt tárolhatunk a gyors gyógyulás szempontjából. Feloldhatunk új recepteket, névjegykártyákat, de még akár kaphatunk új glide-ot is. 

Újdonságként szerepel a felsorolásban az Exploration Progress System, ami az adott terület felfedezéséért jár és jelenthet ládanyitást, elemental oculit gyűjtését, vagy útpontok feloldását. Ezáltal fogjuk növelni a felfedezésünk előrehaladását egyes területeken. 

Kapunk egy archív rendszert is, ami 5 kategóriába sorolható: oktatóanyagok, földrajz, felszerelések, anyagok, könyvek (egy bestárium még azért jól jött volna, de elképzelhető, hogy valamelyik menüpontban megtalálhatóak lesznek az ellenségek). 

Mind ezeken felül megismerhetünk 4 új karaktert. Név szerint Childe, Zhongli, Xinyan és Diona. Egyelőre túl sokat nem lehet tudni róluk, de a frissítés bemutató videójában azért kicsit szemügyre tudjuk venni őket. 

Ezeknek az újdonságoknak a függvényében már nagyon várjuk november 11.-ét, hátha sikerül valamelyik új hőst megnyerni magunknak.