Gang Domination – Mese habbal, vagy Watch Dogs copy jön mobilra?

2020.04.08

Felkerült a világhálóra egy roppant érdekes videó egy mobiljátékról, aminek nevét már viseli egy 2012-es Gameloft játék, és hogy is fogalmazzak? Enyhén szólva is túlságosan hihetetlen. Ugyanis ígérnek nekünk, egy nyitott világú New Yorkot, ahol Jetpack-es parkour mutatványokkal haladhatunk célunk felé, miközben részt vehetünk, autó versenyekben, TPP lövöldözésekben, akár Battle Royale stílusban is. Ügye, hogy ez egy kicsit túl szép, hogy igaz legyen? 

A videó feltöltője a Gameloft-ot jelölte meg, mint a kiadót, akik erről semmilyen hivatalos bejelentést nem tettek. Elképzelhető, hogy az idei nagy dobásuk lesz, hiszen egy idő óta nem igazán történt olyan nagyszabású bemutatás, mint a Modern Combat vagy az Asphalt sorozat szinte bármelyik része. Igaz, találkozhattunk tőlük, néhány könnyed szórakozást keltő játékkal, mint a Lego Legacy, vagy az Overdrive City. Viszont tudjuk, hogy nem állnak messze az ilyen stílusú akciójátékoktól, példának okáért említeném a 2013-ban megjelent Gangstar Vegast. 

Tehát minden okunk meglehet bizakodónak lenni, de azért kérek mindenkit, hogy fenntartásokkal kezelje a hírt, hiszen a Gameloft által semmilyen hivatalos bejelentés nem történt, és meglehet, hogy ez a szivárogtatás nagyon nem jó időpontban jött nekik. Azért nézzük meg ezt a rövidke trailert, ami alapján nagyon sokat ígérnek, de annál is kevesebbet mutatnak. És pont ezek a dolgok azok, amik miatt én is határozottan kételkedve fogadtam ezt a videót. Viszont erősen hiszem, és remélem, hogy a mobile gaming már van azon a szinten, hogy akár egy élvezhető watchdogs-ra emlékeztető parkour, openworld, akciójátékot kiadjanak. Így most nagyon összpontosítunk, egy hasonló cím hivatalos bejelentésére is.