Galak-Z Variant Mobile - Teszt

2018.07.21

Igazi arcade játéktermi élményt nyújt a Galak-Z Variant Mobile, amit a Nintendo tulajdonosok már élvezhetnek egy ideje, de Július 11-től elérhető android-ra és iOS-ra is, ez a remek nem is olyan könnyű de nagyon hangulatos játék.

A GungHo csapata fejlesztette ki a második játékukat, amit Nintendo-ról hoztak át Galak-Z Variant Mobile névvel. A hangok, a zenék, az effektek, mind mind a régi arcade típusú játéktermi akciójátékok hangulatát adja vissza, megkeverve egy modern rpg szerű fejlődésrendszerrel, amiben minden olyan megtalálható ami miatt érdemes egy próbát tenni vele. 

A játékban 2 hajó áll rendelkezésünkre ami az egyik igazából egy robot. Mi vagyunk a pilótái ezeknek a gépeknek, csak választanunk kell, hogy melyikkel szeretnénk menni az adott küldetésre. Mind a két "hajó"-nak más képességei vannak. Míg az óriás robot egy pajzs kard kombinációval közelről próbálja elpusztítani az ellent, addig a kis cirkálónk pedig különböző lövegekkel távolról képes támadni. Mind a két hajónkat tudjuk fejleszteni, akár a fegyverüket, vagy a hajó felépítését, amiben a kinézetet is lehet változtatni majd, de ugyanúgy a hajónk teljesítményét is növelhetjük. 

Segítőink is akadnak BOT-ok formájában, akik minirobotok a játékban. Rengeteg típus van belőlük. Ők lesznek a legénységünk, akik a hajóink képességeit tudják növelni, akár sebességet, akár tűzerőt egyaránt. Minél ritkább BOT-ot húzunk ki a BOT Capsule-ból annál jobb értékekkel tudja növelni majd hajónk képességeit. 

Rengeteg küldetés áll rendelkezésünkre amik egyre nehezebbek lesznek az egyre komolyabb ellenfelek miatt. Többféle enemy próbál az útunkba állni lehet az rovar vagy egy másik űrhajós is. Ha másik űrhajóssal találkozunk úgynevezett "élő képet" kapunk a pilótafülkéjében uralkodó helyzetről, attól függően hogy éppen tűz alatt van, vagy találat érte, vagy éppenséggel jó sorozatot adott le ránk. Természetesen a mi pilótafülkénk történéseit egész küldetés alatt nyomon tudjuk követni, ez egy nagyon hangulatos része a játéknak, éppúgy, mint a tereptárgyak reakciója az érkezésünkre. Vannak növények amik rátapadnak az űrhajóra lassítva azt, vagy tűskés mivoltuk miatt sérülést okoznak az Űrhajónknak. 

Összességében a Galak-Z Variant Mobile egy rendkívűl ötletes, pörgős játékmenettel rendelkező, élvezetes kis arcade akció játék. De semmivel sem több ennél, a Pilótafülkék közvetítése, és a BOT-ok okozta fejlődésrendszer gondoskodik, hogy hosszú távú szórakozást biztosítson a stílus kedvelőinek. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról.