Frontline Commando WWII - Teszt

2018.09.08

Nem mai darab a Frontline Commando, amit még 2015-ben jelentettek meg a Glu fejlesztői Android és iOS rendszerű készülékekre egyaránt, ezt a második világháborús TPS lövöldét, ami a grafikát leszámítva még mindig egész jól működik mobilokon. 

A Frontline Commando WW2-ben egy multifunkciónális katonát alakítunk, akinek rengeteg fegyvertípus esajátítása van a birtokában, ezért szinte bármilyen fegyverrel bevethetők vagyunk. A Küldetések is eszerint épülnek fel: választhatunk Sniper, Machine Gun (Sub Machine Gun), Bazooka, Flamethrower, Machine Gun (ami a Light Machine Gun megfelelője), Anti-Aircraft, de még egy Tesla is amolyan elektromos támadóeszköz gyanánt. A Típusokon belül egy idő után megfelelő arany fejében jobb fegyverek, armor-t és tárgyakat is tudunk vásárolni karakterünknek, hogy minél biztosabb dolga legyen a harcokban. Kinézetét a nadrágtól, egészen a sisakig szinte mindent változtathatunk, ezeket pedig ezüstpénzért aminek beszerzése még könnyebb mint az aranyé. Mikro-tranzakció van a játékban nem is kevés, rengeteg féle módon költhetjük el nehezen keresett pénzünket, viszont a játék nem kényszerít rá, csupán könnyebben tudjuk ízlésünknek megfelelővé vásárolni karakterünket.

Összességében a Frontline Commando egy közepes grafikával rendelkező, ámde nagyon hangulatos, abszolút szerethető kis játék a második világháború szerelmesei számára. Korhű fegyverek, többfelé ágazó harcstílusok garantálják a játék változatos palettáját, apró kis tényezők pedig befolyásolják a hangulatát, mint például a Max Payne-ből ismert nézet, amikor a kamera végig követi a sniper puska lövedékét. Semmi olyat nem nyújt a Frontline amit ne láttunk volna eddig, viszont egy könnyen szerethető hangulatos kis darabról van szó. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról.